Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Kütüphanenin 2023 yılı verileri belli oldu

Kütüphanenin 2023 yılı verileri belli oldu

Bandırma İlçe Halk Kütüphanesi’nden geride bıraktığımız 2023 yılında yararlananlar ve kitap sayıları belli oldu.

Bandırma İlçe Halk Kütüphanesi’nden geride bıraktığımız 2023 yılında yararlananlar ve kitap sayıları belli oldu.

Kütüphane, kent merkezinde etkileyici tarihi dokusunun öne çıkan mimari yapısıyla dikkati çeken binasında, üç yanı bahçe ile çevrili hizmet alanında okuyucu ve kullanıcılarla buluşmayı sürdürüyor.

Kütüphanede, her yıl sonunda netleşen veri trafiği ve rakamlarla belirlenen performans ışığında, 2023 yılı başında 29 bine yaklaşan toplam kitap ve basılı eser sayısında yeni önemli bir artışla 33 bine ulaşıldı. Bu sayıda çocuklara yönelik 6 bine yaklaşıldı. Genç ve yetişkin kitleye yönelik eser sayısı ise 27 bine ulaştı.

2023 yılı içinde iki ayrı periyotta kütüphaneye ulaşan eserler 4 bini buldu. Yine yıl içinde kütüphaneden, kütüphane dışında yararlanmak üzere 2409’u çocuk, 11.839’u genç ve yetişkin olmak üzere kayıtlı üye sayısı 14.244 olarak gerçekleşti.

Adalet Bakanlığı ile sağlanan iş birliği sonucu yetkilendirilen cezaevi personeli aracılığıyla veri tabanından seçim yapılarak kütüphanenin koleksiyonundan Bandırma’daki dört ayrı cezaevi ile düzenli kitap alışverişi de sürdürülüyor. Bu kapsamda yararlanılan ve kütüphanenin kayıtlı üyelerinin yararlandığı kitap sayısının 24.470 olduğu öğrenildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Bandırma İlçe Halk Kütüphanesi için aboneliğini gerçekleştirdiği ve kütüphaneye ulaşan, çıkış aralığı birbirinden farklı, toplam süreli yayın sayısı 123 oldu.

42 BİN OKUYUCU/KULLANICI

Bandırma Halk Kütüphanesi’nden geride bıraktığımız 2023 yılı içinde, değişik şekillerde yararlanan toplam okuyucu/kullanıcı sayısı 42 bini aştı. Bu sayının 3.200’ü, kütüphane salonlarındaki eserler talep edilerek kullanılırken, 24 bini kütüphane dışına götürülmek üzere ödünç alındı. 5 bine yakın internet kullanıcısı da kütüphaneden konuk olarak yararlandı. Kütüphanenin salonlarından ayrıca kendi kaynakları ile araç ve gereci ile çalışma ortamı için 7 binin üzerinde okuyucu/kullanıcı yararlandı.



Anahtar Kelimeler: Kütüphanenin verileri belli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı