Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Kuva-yi Milliye ateşi Ankara´ya taşındı

Kuva-yi Milliye ateşi Ankara´ya taşındı

Kuva-yi Milliye ateşinin yakıldığı Alaca Mescit önünden başlayan Karesi Bey, Osman Gazi, Orhan Gazi Türbeleri ile Bozüyük´te Türk Büyükleri Anıtı, Anıtkabir, Gazi

Kuva-yi Milliye ateşinin yakıldığı Alaca Mescit önünden başlayan Karesi Bey, Osman Gazi, Orhan Gazi Türbeleri ile Bozüyük´te Türk Büyükleri Anıtı, Anıtkabir, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ziyaretlerini gerçekleştirilen Balıkesir Lisesi Keşşafları, emanet aldıkları Türk bayrağı ve mektubu bakanlığa teslim ettiler. Keşşaflar gezi dönüşünde Balıkesir´de coşkuyla karşılandılar.
Milli Mücadelenin 100. Yılında ecdadımız tarafından Kuva-yi Milliye ateşinin yakıldığı Alaca Mescit önünden başlayan Balıkesir Lisesi Keşşaflarının ziyaret ve gezileri sona erdi.
Balıkesir Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi organizasyonu ile Karesi Bey Türbesi´ni Karesi Belediye Başkan Yardımcısı M. Baki Yarımdağ´la birlikte ziyaret ederek Ankara yolculuğuna başlayan Balıkesir Lisesi Keşşafları ilk olarak Bursa´da Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbelerini ziyaret ettiler. Burada türbeler ve tarihi yapılar hakkında rehberlerden bilgiler alan ve tarihi alanları gezen Keşşaflar daha sonra Bilecik´in Bozöyük ilçe meydanında bulunan Türk Büyükleri Anıtı´nda incelemelerde bulundu.
Ankara´da ise Anıtkabir´i ziyaret eden Keşşaflar yine burada rehberler eşliğinde bilgiler alarak Anıtkabir´i gezdiler. Anıtkabir´de vatandaşların ve turistlerin büyük ilgisi ile karşılaşan Keşşaf Takımı, sık sık hatıra fotoğrafı çektirerek Keşşafların tarihi geçmişi hakkında bilgiler verdiler. Keşşaflar, Ankara´da Karesi Belediyesi organizasyonu ile ANKA Parkı´nda gezdiler.
Gönüllerince eğlenen Keşşaf Takımı son gün ise T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ziyarette bulundular. Bakan Yardımcısı Sinan Aksu tarafından ağırlanan Keşşaf Takımı ve Karesi Belediye Başkan Yardımcısı M. Baki Yarımdağ, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan imzalı mektubu okuyarak, Aksu´ya teslim ettiler.
Yarımdağ, Aksu´ya Keşşaflar hakkında bilgilerde verirken, Balıkesir´de emanet edilen bayrağını da teslim etti. Yarımdağ ayrıca Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan tarafından gönderilen ve Karesi´nin tarihi yapılarının çizimlerinin yer aldığı tabloyu da hediye etti.
Ziyaret sonunda bakanlık önünde Keşşaf Takımı tarafından halkoyunları gösterisi sunuldu. Ekip, Bakan Yardımcısı Sinan Aksu tarafından Balıkesir´e uğurlandı.
Ankara programlarının sona ermesi ardından Balıkesir´e dönen Keşşaflar, belediye önünde Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, başkan yardımcısı, meclis üyeleri ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Başkan Orkan, Başkan Yardımcısı Yarımdağ ve Keşşaflara tek tek teşekkür etti.
Başkan Orkan´ın konuşması sonrası Keşşaflar, halkoyunları gösterisi sunarken, karşılama töreni hatıra fotoğrafı çekimi ardından sona erdi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli