Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Kyzikos kazıları başladı

Kyzikos kazıları başladı

Kazılar, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´ne geçti

Erdek ilçesi sınırları içinde yer alan Kyzikos antik kentindeki kazılar başladı. Kazılar, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurettin Koçhan´ın başkanlığındaki kazı ekibi tarafından yürütülüyor. Kazıda, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´nde arkeoloji bölümü bulunmaması ve Sanat Tarihi Bölümü´nün de yeni açılması nedeniyle Erzurum Atatürk Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğrencileri görev alıyor.
Başkan yardımcılığını Erzurum Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Korkmaz Meral´in yaptığı ekip, bu dönem de yine Hadrianus Tapınağı üzerinde çalışmalarda bulunacak. 

Bu arada, 2006 yılından beri kazıları, Erzurum Atatürk Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi olarak sürdüren Prof. Dr. Nurettin Koçhan´ın, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Sanat Tarihi Bölümü´nün akademik kadrosuna katılmasıyla birlikte Kyzikos kazıları da bu üniversiteye geçti.
Öte yandan, eskiden kazı yapma izninin, Bakanlar Kurulu kararıyla öğretim üyelerine verilmesi uygulamasından vazgeçilerek, bu iznin üniversitelere verildiği, üniversitelerin ise kendi bünyesinden kazıları yapmak için bir akademik personeli görevlendirdiği öğrenildi.
Bu arada, Erdek´in Düzler bölgesinde yer alan Kyzikos antik kentinin çok önemli bir parçası konumundaki Hadrianus Tapınağı´nı, içinde bulunduğumuz yaz aylarında her gün ortalama 50 kişinin ziyaret ettiği gözleniyor.
Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Kyzikos kazıları başladı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli