Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Kyzikos kazıları el değiştirecek

Kyzikos kazıları el değiştirecek

Yaklaşık yedi yıldır Erzurum Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurettin Koçhan´ın gözetiminde sürdürülen,

Yaklaşık yedi yıldır Erzurum Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurettin Koçhan´ın gözetiminde sürdürülen, Erdek sınırları içinde yer alan Kyzikos ören yerindeki kazıları, İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi üstlenecek. Geçtiğimiz pazartesi günü, İstanbul´da, Mimar Sinan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yalçın Karayağız ile bir görüşme yapan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, şunları söyledi:
?Rektörümüz ile yaptığımız görüşmede, Erdek´in coğrafi, tarihi ve arkeolojik durumuna birlikte ne gibi katkılar yapabileceğimiz konusunda düşünce alışverişinde bulunduk. Bu arada, Kyzikos kazılarının üstlenmeleri konusunda da prensip olarak anlaştık. Bu kazıları yıllardır yürüten değerli hocamız Doç. Dr. Nurettin Koçhan´ı da bu ekibe katarak, Kyzikos kazılarına hız ve ivme kazandırmayı düşünüyoruz.?
Başkan Sarı, Mimar Sinan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yalçın Karayağız´ın, önümüzdeki hafta içinde Erdek´e geleceğini, ilçeyle ilgili çeşitli konuları birlikte değerlendireceklerini sözlerine ekledi. Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false