Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Kyzikos Ultra Maratonu Erdek´e renk kattı

Kyzikos Ultra Maratonu Erdek´e renk kattı

Erdek´te düzenlenecek Kyzikos Ultra Maratonu Makarna Partisi ile başladı.

Bandırma Dağcılık Doğa Sporları İhtisas Kulübü (BANDAK) ve Erdek Belediyesi işbirliğiyle, ilk kez düzenlenen Kyzikos Ultra Maratonu dün Erdek Cumhuriyet Meydanında düzenlenen Makarna Partisi ile başladı.

Cumhuriyet meydanına kurulan stantlarda maratona katılacak sporcular ile vatandaşlara bardaklar içersinde makarna dağıtılırken, sporcularda birbirlerini tanıma fırsatı buldu.

Cumhuriyet Meydanı´ndaki Makarna Partisi sona erdikten sonra maratona katılacak sporculara Erdek Ticaret Lisesi Salonu´nda maraton hakkında brifing verildi.

Brifingin ardından aynı günün akşamı saat 20.00´de gerçekleşecek olan İnan Alankuş konseri ise kötü hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

Cumhuriyet Meydanı´nda kurulan stantlarda, Kyzikos Ultra Maratonu (5K-22K-56K-85K) kayıt ve kit teslimi yapıldı.

Meydanda maratonla ilgili çalışmalar devam ederken, Erdek Bereketli Eller Kooperatifi tarafından kurulan ve yöremiz ürünlerinin tanıtımının yapıldığı stantlar sporcular ile vatandaşların yoğun ilgisini çekti.

Yarın saat 06.30´da 85 K. Start alacak olan Kyzikos Ultra Maratonu için Kapıdağ Yarımadası´nda 9 mola istasyonun kurulduğu, maratona dün akşam itibari ile 570 civarında sporcunun kayıt yaptırdığı ve kayıtların koşu saatine kadar da devam edeceği öğrenildi.    

Erdek´te 3 gün devam edecek Kyzikos Ultra Maratonu´na katılacak sporcuların ilçemizdeki otelleri doldurduğu belirtilirken, esnafında yüzünü güldürdüğü kaydedildi.

Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, 3 gün sürecek Kyzikos Ultra Maraton etkinliğinin, Kapıdağ Yarımadası´nın tanıtımı açısından çok büyük getiri sağlamasını beklediklerini söyledi.

Kyzikos Ultra Maratonu sayesinde, gerçekten çok yoğun bir misafir akımına uğradıklarının altını çizen Erdek Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Yapakçı, ?Yaz sezonunun sona erdiği şu günlerde binlerce insan ilçemize geldi. Bizleri tanıdı, ilçemizi tanıdı, bölgemizi tanıdı, ilçemizden ürünler aldılar ve giderlerken de yüzlerinde memnuniyet ifadelerini göreceğiz. Onların mutluluğunu görünce biz de mutlu olduk. Koşu festivali olarak değerlendirdiğimiz böyle bir etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen ve destek verenlere buradan teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Haber : Tuncay Ertan               



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli