Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Kyzikos kazı heyeti komiseri denizde ölü bulundu

Kyzikos kazı heyeti komiseri denizde ölü bulundu

Erdek'e bağlı Düzler Mahallesi'nde yer alan ve içinde Dünyanın Sekizinci Harikası” olarak bilinen Hadrianus Tapınağı'nın da bulunduğu Kyzikos antik kentindeki kazılarda Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın temsilcisi olarak görev yapan arkeolog Tarkan Özal'ın.

Erdek’e bağlı Düzler Mahallesi’nde yer alan ve içinde “Dünyanın Sekizinci Harikası” olarak bilinen Hadrianus Tapınağı’nın da bulunduğu Kyzikos antik kentindeki kazılarda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın temsilcisi olarak görev yapan arkeolog Tarkan Özal’ın (44) denizde boğularak yaşamını yitirmesi üzüntü yarattı. Şnorkel ile denize açılarak dalış yapan Özal’dan uzun süre haber alınamaması üzerine, Kyzikos kazılarını yürüten ekibin başkanı, Erzurum Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurettin Koçhan, durumu güvenlik güçlerine bildirdi. Aramalar sürerken, Özal’ın cesedi, Edincik Mahallesi sahiline vurdu. Dalışa ve fotoğraf çekmeye meraklı olduğu bildirilen Özal’ın cesedi üzerinde savcılıkça yapılan incelemenin ardından ceset, otopsi yapılarak, ölüm nedeninin belirlenmesi için Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
Balıkesir’de toprağa verildi
Balıkesir’li gazeteci ve fotoğraf sanatçısı Olcay Özal`ın oğlu Arkeolog Tarkan Özal (44), Balıkesir`de gözyaşları içinde toprağa verildi. Balıkesir Paşa Camii`nde öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazına Balıkesir Vali Yardımcısı Nusret Şahin, Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Hocaoğlu, Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Eray, Balıkesirspor Kulüp Başkanı Tuna Aktürk, İl Kültür Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, Prof. Dr. Abdullah Soykan, iş adamları, siyasetçiler, vatandaşlar ve çok sayıda basın mensubu katıldı.



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli