Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Kyzikos kazıları haziranda başlayacak

Kyzikos kazıları haziranda başlayacak

Erdek sınırları içinde bulunan Kyzikos Antik Kenti’nin kazı ekibi başkanlığı görevine getirilen Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin Doktor Öğretim Üyesi Ahmet Tercanlıoğlu, “18 Mayıs Uluslararası Müze Günü” kapsamında, Bandırma

Erdek sınırları içinde bulunan Kyzikos Antik Kenti’nin kazı ekibi başkanlığı görevine getirilen Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin Doktor Öğretim Üyesi Ahmet Tercanlıoğlu, “18 Mayıs Uluslararası Müze Günü” kapsamında, Bandırma Müzesi’nde bir söyleşiye katıldı. Tercanlıoğlu, “Anconalı Cyriakos’un Kyzikos Antik Kenti’ni ziyaretine kısa bir bakış” konusunda konuştu.
Söyleşi konusu olarak tarihsel farklılığı dile getirmek için Hadrianus Tapınağı’nı iki kez ziyaret ederek, bu konuda yayınlar yapan Cyriakos’u seçtiğini belirten Tercanlıoğlu, şunları söyledi:                      
“31 Ağustos 1391-1452 tarihleri arasında yaşayan Cyriakos, İtalya’nın Ancona kentinde doğdu. Kyzikos’a ilk ziyaretini 1431, ikinci ziyaretini ise 1444 yılında yaptı. İzmir’den, Güney Marmara’ya kadar gezen Cyriakos, Kyzikos’un tarihçesi açısından en ciddi yayınları yapan bir kişidir.”
Söyleşiden sonra gazetecilere özel bir açıklama yapan Tercanlıoğlu, bu yılki Kyzikos kazılarını haziran ayı içinde başlatacaklarını, çalışmalar öncesinde, çalışmalar sürerken ve çalışmaların sonunda gazetecileri bilgilendireceklerini belirtti.
Bilindiği gibi Kyzikos kazıları artık yalnızca yaz aylarında değil, 12 ay boyunca sürecek.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli