Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Liman Damperli Taşıyıcılar Kooperatifi Başkan Yardımcısı Hakan Bademci: Biz, ekmeğimizin peşindeyiz

Liman Damperli Taşıyıcılar Kooperatifi Başkan Yardımcısı Hakan Bademci: Biz, ekmeğimizin peşindeyiz

Bandırma Liman Damperli Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Hakan Bademci, Bizim kimseyle kavgamız yok. Sadece ekmeğimizi kazanmanın kavgasını veriyoruz dedi.

Bandırma Liman Damperli Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Hakan Bademci, "Bizim kimseyle kavgamız yok. Sadece ekmeğimizi kazanmanın kavgasını veriyoruz" dedi.
Rusya`dan ithal edilen kömürün taşınması işinde, bir firmanın, kendilerine iş verilmesi isteğini kabul etmemesi nedeniyle firma araçlarının geçişine liman dışında engelleme yapmaları üzerine polisin biber gazı müdahalesi ve gözaltı olaylarıyla karşı karşıya kaldıklarına dikkati çeken Bademci, şunları söyledi:
 Bu firmanın yetkilisi ile yaptığımız görüşmede kendisine, kooperatiflerinin 70`e yakın firmayla anlaşması bulunduğunu, limana yüklerin yüzde 65`ini kooperatiflerinin, yüzde 35`ini ise firmalarının çektiğini vurgulayan Bademci, şöyle konuştu:
"Bu firmanın gemisi limana gelince, kendilerine `birlikte çalışalım` dedik. Firma yetkilisi, bize ekmek yedirmeyeceğini söyleyince üç gün süreyle tepkimizi gösterdik. Bizim, kimseyle kavgamız yok. Biz, ekmeğimizin peşindeyiz. Limanda, kooperatifimize ait 208 araç çalışıyor. 1980 yılından bu yana, 33 yıldır hizmet veren kooperatifimizin bünyesinde aileleriyle birlikte yaklaşık 2 bin kişi ekmek yiyor. Kısacası biz de, bir sivil toplum örgütü sayılırız. Üç günlük eylemimiz sırasında başta belediye olmak üzere kimseyi yanımızda göremedik. Bir daha vurgulamak isterim ki, bizler, ekmeğimizin peşindeyiz. Yetkili makamlardan destek ve anlayış bekliyoruz."
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli