Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Limanda olta balıkçılığına son

Limanda olta balıkçılığına son

Erdek Belediyesi’nden, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet ve sorumluluk alanına giren Erdek Limanı’na yeni düzenleme getirildi. Liman Başkanı Cemal Yıldırım, artık limanda amatör balıkçılık yapılmayacağını vurgularken, “4922 sayılı yasaya göre, iskelede can ve mal güvenliğinin sağlanması için olta balıkçılığına izin verilemez” dedi. Erdek-Tekirdağ arasında sefer yapan Ro-Ro’ların tahliye işlemlerinin 17.00’den sonra da gerçekleşmesi nedeniyle limanın ışıklandırılıp çevresine tel çitler çekilerek, çitlere her 5 metrede bir kedigözü yerleş tirildiğini, fenerin de ışıklan dırıldığını belirten Liman Başkanı Yıldırım, şunları söyledi: 

“Liman, bir ticarethane olarak hizmet verirken, can ve mal güvenliğini sağlamak son derece önemlidir. Bu nedenle üçüncü kişilerin, limana girmelerine izin verilemez. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, limanda can ve mal güvenliğini sağlamak için çeşitli önlemler aldı. Ayrıca, daha önce yolcu bekleme yeri olarak belirlenen bölgeyi çalıştıranların, burasını kendilerince genişletip işgal ederek bir çay bahçesi durumuna getirmelerine de son verilerek burası ilk durumuna getirildi.”
800’E YAKIN DENİZ ARACI VAR
Kendilerine bağlı özel veya balıkçı teknesi konumunda 800’e yakın deniz aracının bulunduğuna dikkati çeken Erdek Liman Başkanı Cemal Yıldırım, şöyle konuştu:
“Ayrıca başkanlığımızda 1300 gemi adamının sicil kaydı var. Denizin katı kuralları vardır. Uyulmazsa denizin verdiği ceza çok ağır olur. Bu nedenle biz de yasa ve yönetmelikleri eksiksiz uyguluyoruz. Can simidi ve can yeleği bulunmayan deniz araçlarına kesinlikle sefer izni vermiyoruz.”



Anahtar Kelimeler:
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı