Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Limonlu suyun vücuda 6 faydası

Limonlu suyun vücuda 6 faydası

Bazı insanlar güne kahve veya çay yerine 1 bardak limonlu su ile başlar.

Bazı insanlar güne kahve veya çay yerine 1 bardak limonlu su ile başlar. Lezzetli ve ferahlatıcı etkisi ile limon sağladığı faydalar ile de oldukça iyi bir güne başlangıç alternatifi olabilir. İşte limonlu suyun vücuda 6 faydası.
Limonlu su iyi bir C vitamini kaynağı
Limon C vitamini bakımından zengindir. Hücrelerin zararlı serbest radikallere karşı korunmasına yardımcı olan birincil bir antioksidandır. Soğuk algınlığının önlenmesinde koruyucu olarak kullanılabilir. Limonda ulunan C vitamini, kalp ve damar hastalıkları ve felç riskini azaltır ve kan basıncını düşürür. Limonlar, C vitamini bakımından yüksek turunçgiller listesinin başında olmasa da, iyi bir C vitamini kaynağı olarak karşımıza çıkıyor.
Limon kilo kaybını destekler
Fareler üzerinde yapılan araştırmalar, limonlarda bulunan polifenol antioksidanlarının, obezitede ağırlık artışını önemli ölçüde azalttığını göstermiştir. Limon suyunun kilo kaybını desteklediğine dair görüşler bulunuyor.
Cildi güzelleştirir
Limonlarda bulunan C vitamini cilt kırışıklıklarını, cildin yaşlanmasını ve güneşten zarar görmesini önler. Cildiniz nem kaybederse, kurur ve kırışıklığa eğilimlidir.
Sindirime yardımcı olur
Bazılarımız kabızlığın önlenmesine yardımcı olmak ve sabah müshil etkisi yaratmak amacıyla limon suyu içmeniz tavsiye ediliyor. Uyandığınızda ılık veya sıcak limon suyu içmek, sindirim sisteminizin çalışmasına yardımcı olabilir.
Nefesi ferahlatır
Sarımsak kokusundan veya diğer güçlü kokulardan kurtulmak için ellerinize hiç limon sürdünüz mü? Halk arasında yaygın olarak kullanılan geleneksel reçetede ise, sarımsak, soğan veya balık gibi kuvvetli kokusu olan yiyeceklerle beslenmekten kaynaklanan ağız kokusu için kullanıldığı biliniyor.
Sabahları ilk öğünlerden sonra ve diğer öğünlerden sonra bir bardak limon suyu içmek ağız kokusunun önüne geçebilir.
Böbrek taşlarını önlemeye yardımcı oluyor
Limonlardaki sitrik asit böbrek taşlarının önlenmesine yardımcı olabilir. Bir sitrik asit bileşeni olan sitrat paradoksal olarak idrarı daha az asitli yapar ve hatta küçük taşları kırabilir. Limon suyu içmek sadece sitratı değil, aynı zamanda taşları engellemeniz veya temizlemeniz için ihtiyacınız olan suyu da sağlar.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Limonlu suyun vücuda faydası
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı