Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Lisanslı depoları Başbakan açacak

Lisanslı depoları Başbakan açacak

Başbakan Erdoğan, yarın Marmarabirlikin Bursa-Başköy tesislerinde olacak. Tarımsal ürün depolanması konusunda Türkiyede bir ilki gerçekleştiren Marmarabirlikin Başköy Entegre Tesislerinde yaptırdığı lisanslı zeytin depoları, pazar günü...

Başbakan Erdoğan, yarın Marmarabirlik`in Bursa-Başköy tesislerinde olacak.
Tarımsal ürün depolanması konusunda Türkiye`de bir ilki gerçekleştiren Marmarabirlik`in Başköy Entegre Tesisleri`nde yaptırdığı lisanslı zeytin ve zeytinyağı depoları, pazar günü Bursa`ya gelecek olan Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından hizmete açılacak.
Marmarabirlik`in, yatırım bedelinin yarısı olan yaklaşık 7 milyon dolarlık Dünya Bankası hibe kredisiyle yapımını gerçekleştirdiği 3 tesisten ikisi olan Başköy`deki zeytin ve zeytinyağı lisanslı depoları, keşif bedelinden yüzde 1,39 daha ucuza maledildi. Lisanslı depoların yapım ve her türlü harcaması, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Dünya Bankası yetkililerince denetlendi.
Başbakan Recep Tayip Erdoğan`ın pazar günü açılışını yapacağı depolara ürününü teslim edecek zeytin üreticileri, karşılığında alacakları belgeyi her türlü resmi işlemde kullanabilecek. Üretici, lisanslı depoda sağlıklı koşullarda saklanan ürününü satmakta problem yaşamayacağı gibi, başka işlemlerinde teminat olarak kullanabilecek.
Marmarabirlik`in üç lisanslı deposundan biri de Erdek`te bulunuyor. Erdek`te sadece zeytin depolanabilecek.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli