Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Lokantacılar ve kasaplar zorda

Lokantacılar ve kasaplar zorda

Bandırma Kasaplar Odası Başkanı Şerafettin Çıkar: ?Hayvancılık her geçen gün eriyor?

Bandırma Kasaplar, Celepler ve Besiciler Esnaf Odası Başkanı Şerafettin Çıkar, ?2. pandemi dalgası en çok lokantacı ve kasap esnafını etkiledi? dedi.
Lokantaların kapalı olup, sadece paket servisine izin verilmesinin yetersiz kaldığına dikkati çeken çıkar, şöyle konuştu:
?Lokantaların kapalı olması, kasapları da olumsuz etkiledi. Çünkü lokantacılar, kasaplardan et ve et ürünleri almayı kestiler. Perakendeden değil, toptan zarara uğradılar. Bu arada çok sayıda lokanta sahibi de işçi çıkartmak zorunda kaldı.?
HAYVANCILIK ÇOK AZALDI
Hayvancılığın, özellikle eskiden köy olan şimdiki kırsal mahallelerde çok azaldığına işaret eden Çıkar, ?Hayvancılıkta maliyetler çok yükseldi. Bir çuval yemin fiyatı 130 lira oldu. Buna paralel şekilde kırsal mahallelerde dana sayıları sürekli düşüyor. Hayvancılık eriyor. Hayvancılığın yeniden ayağa kalkması için devletin, yeme teşvik uygulaması gerekir? dedi.
Balıkesir ili sınırları içindeki et kalitesinin, ülke düzeyinde ilk sırada olduğuna işaret eden Çıkar, ?Geçtiğimiz yıllarda, rahmetli Faruk Kula, Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı iken ?Balıkesir Kuzusu´nun tescilini yaptırmıştı? diye konuştu.
Çıkar, son dönemlerde 16 pet shop işletmecisinin de üye olmasıyla birlikte Odalarının üye sayısının 140´a yükseldiğini sözlerine ekledi.
Haber: Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Lokantacılar kasaplar zorda
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli