Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

M. Cemal Öztaylan, Şirinçavuş´ta konuştu: ?Halkın istemediği bir şeyi yapamazsınız?

M. Cemal Öztaylan, Şirinçavuş´ta konuştu: ?Halkın istemediği bir şeyi yapamazsınız?

Bandırma´ya bağlı Şirinçavuş Mahallesi´nde kurulmak istenen termik santrale, AKP eski Balıkesir Milletvekili M. Cemal Öztaylan da karşı çıktı.

Bandırma´ya bağlı Şirinçavuş Mahallesi´nde kurulmak istenen termik santrale, AKP eski Balıkesir Milletvekili M. Cemal Öztaylan da karşı çıktı. Mahallede düzenlenen Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısına katılarak konuşan Öztaylan, şunları söyledi: 

?Üç dönem milletvekilliği yaptım. Halkın istemediği hiçbir şeye ?evet´ demedim. Çıkarılmak istenen yeni zeytin yasasına, üreticilerin mağdur olacağını gördüğümden karşı çıktım. Milletvekilliği dönemimde, kendi partimin milletvekili, Maliye eski Bakanı Kemal Unakıtan´ın, Bandırma´ya bağlı Sahil Yenice Mahallesi´nde kurmak istediği termik santrale de karşı çıkmıştım. Halka rağmen hiçbir şey yapamazsınız. Buraya termik santral yapamazsınız. Zaten, bu santrali, Rusya´dan getireceğiniz ithal kömürle işleteceğinizi söylüyorsunuz. Ancak Rusya ile son dönemlerde yaşadığımız siyasi gerginlik nedeniyle onlardan kömür de alamazsınız. Siz, en iyisi, tasınızı, tarağınızı toplayıp, buradan gidin´? Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli