Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

M. Namık Havutça, Edremit Dereköylülere destek verdi

M. Namık Havutça, Edremit Dereköylülere destek verdi

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, CHP Edremit İlçe Örgütü ile birlikte Edremit Dereköyde maden ocağı açılması planlanan köyü ziyaret etti. Köylülerle görüşen Havutça, yöre hakkında bilgi aldı.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, CHP Edremit İlçe Örgütü ile birlikte Edremit Dereköy`de maden ocağı açılması planlanan köyü ziyaret etti. Köylülerle görüşen Havutça, yöre hakkında bilgi aldı.
Köylerinde maden ocağı istemediklerini dile getiren köylüler, Havutça`ya Dereköy ve civarının zeytinliklerden oluşan doğal bir yer olduğunu bölgeye maden ocağı açılması durumunda bu doğal ortamın katledileceğini, köylülerin ve özellikle zeytinin ağır bir darbe alacağını söylediler.
CHP Milletvekili Havutça da yatırımlara karşı olmadıklarını ancak çevreye, doğaya, ormanlara ve zeytine zarar verecek her türlü yatırımın karşısında olduklarını söyledi. Bu karşı duruşun halkın yanında yer almak olduğunu vurgulayan Havutça, " CHP nerede bir sorun var ise oradadır. Bu köylülerimiz kendilerine, doğaya, zeytine daha da ötesi geleceklerine zarar vereceğine inandıkları bu yatırımı, maden ocağını istemiyorlar. Halkın karşı durduğu bir yatırım karşısında CHP`de duracaktır. Halka rağmen buraya maden ocağı yapmak yanlıştır. Biz bu yanlışlığın karşısında, halkın yanındayız" dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false