Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Madalyaları kıl payı kaçırdılar

Madalyaları kıl payı kaçırdılar

Kayseride düzenlenen Okullar arası Atletizm Türkiye Şampiyonasında İlçemizin rüzgar kızları madalyaları kıl payı kaçırdı.

Kayseri`de düzenlenen Okullar arası Atletizm Türkiye Şampiyonasında İlçemizin rüzgar kızları madalyaları kıl payı kaçırdı.
Türkiye`nin en iyilerinin yarıştığı 22-23 Mayıs 2013 tarihinde Kayseri`de yapılan Okullar arası Atletizm Türkiye Şampiyonluğu Finalleri`ne Beden Eğitimi Öğretmeni Niyazi Gülhan ve Okul Müdürü Zeki Bay eşliğinde katılan Balıkesir İl Şampiyonu, Bölge ikincisi 18 Eylül Ortaokulu Yıldız Kız Atletizm Takımı geçen yıl yakaladıkları Türkiye derecelerinin tesadüf olmadığını bir kez daha gösterdi.                    
Türkiye`nin en iyilerinin yarıştığı final yarışlarında rüzgar kızlarımız K.K.T.C., İzmir, İstanbul, Bursa, Eskişehir, Ankara, Zonguldak, Tekirdağ, Adana, Mersin, Sakarya, Muş, Isparta, Trabzon ve Samsun olmak üzere toplam 15 takım ve 240 sporcu ile yarıştı.
Şampiyonada yarışan Buse Özel, Büşra İlgen, Aleyna Çakmak, Cansu Sarı, Rümeysa Öztürk ve Selin Bakan buruk mutluluk yaşadılar. 
Beden Eğitimi Öğretmeni Niyazi Gülhan şampiyona hakkında yaptığı değerlendirmede, sporcularının kıl payı kaçırdıkları madalyalardan dolayı üzgün olduklarını ancak unutmamaları gereken bir dereceye sahip olduklarını, çalışma şartları düşünüldüğü zaman Türkiye Dördüncülüğü gibi ulaşılması zor bir başarı yakaladıklarını dile getirdi. Edinilen derecelerin Erdek için büyük bir başarı olduğunu vurgulayan Niyazi Gülhan geçen yıllarda da almış oldukları Türkiye derecelerinin tesadüf olmadığını görmenin sevindirici bir durum olduğunu ve önümüzdeki yıl daha büyük hedeflere daha emin adımlarla gidecekleri iddiasında bulundu.
Atletizm Türkiye Şampiyonluğu Yarışma Sonuçları:
Toplam 11 dalda yarışan Rüzgar Kızlar
4x100 Metre Bayrak Yarışında Türkiye Dördüncüsü  
300 Metre`de Türkiye Sekizincisi 
Diğer dallarda da Türkiye Dokuzunculukları ve onunculukları kazanarak topladıkları puanlarla takım Olarak Türkiye yedincisi oldu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli