Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Mahalle halkını sahura Sevgi teyze uyandırıyor

Mahalle halkını sahura Sevgi teyze uyandırıyor

Manyas İlçesi´ne bağlı kırsal Dereköy Mahallesi halkını sahura 53 yaşında ki Sevgi teyze uyandırıyor.

Manyas İlçesi´ne bağlı kırsal Dereköy Mahallesi halkını sahura 53 yaşında ki Sevgi teyze uyandırıyor.
Manyas´a 7 km. uzaklıkta bulunan kırsal Dereköy´ün Ramazan ayında dört yıldan beri davulunu çalarak mahalle halkını sahura kaldıran Sevgi Cankurt, bu halinden oldukça memnun olduğunu söylüyor.
Dereköy Mahallesinde doğup büyümüş, Bandırma´ya gelin gitmiş Sevgi Cankurt, yıllar önce eşini kaybedince 5 çocuğuyla birlikte köyüne geri dönmüş.
Kırsal mahallenin tek kahvesinin işletmeciliğini 6 yıl önce üstlenen, daha sonra ise Ramazan ayında davul çalmaya hiçbir erkek talip olmayınca bu görevi de üstlenen Sevgi Cankurt, son yerel seçimlerde üç dönemdir mahallenin muhtarlığını yapan Adnan Yüksel´in listesinde aza olarak seçilmiş.
Sahurda davul çalarak hane başına 30 lira ücret aldığını söyleyen Sevgi Cankurt ?Bu paramı bile vermeyenler var, davul çalmamı mahalle halkı, kahvecilikte ki ilk zamanlar da olduğu gibi yadırgadı. Ama daha sonra buna da alıştılar. Tabi ilk zamanlar sahurda özellikle köpeklerden çekindim ama zamanla buna da alıştım. Şimdi sahura 1,5 saat kala davulumu alarak komşularımı uyandırıyorum.? dedi.
Cankurt, geçen yıl Ramazan ayının ortalarında davulunun patladığını bunu duyan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu´nun kendisine sahur vakti mahallesine gelerek led ışıklı davul armağan ettiğini ve kendisini yaptığı işten dolayı kutladığını paylaştı.
Mahalle Muhtarı Adnan Yüksel ise ?Davulcumuz dört senedir, davulumuzu çalıyor. Kendisinden memnunuz, başka çalan çıkmayınca, sağ olsun bu işi de üstlendi. Mahallemiz 32-33 hane, yaşayan 65 kişi var, genç kalmadı, gençliğimiz de bu mahalle 100 haneydi.? diye konuştu.
Haber: R.Erencan Kurt



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli