Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Mahallelinin iftar geleneği bozulmadı

Mahallelinin iftar geleneği bozulmadı

Erdek Halitpaşa Mahallesinde bulunan 2 Nolu Sokak ve Hamdi Sever Sokak sakinleri geleneksel hale getirdikleri iftar programını bu yıl da sürdürdü.

Cuma günü düzenlenen iftar sofrasında buluşan her iki sokak sakinleri oruçlarını mahallede kurdukları sofralarda açtılar.
Komşuluk ilişkilerinin gelişmesi, mahalle sakinlerinin bir araya gelerek dostluklarının pekişmesi amacıyla sokakta kurulan iftar sofrasına, gencinden, yaşlısına birçok kişi iştirak etti.
İftar sofrasının kurulmasına bütün mahalle sakinleri seferber olurken, çocuklar da sokakta büyükleriyle iftar yapmanın mutluluğunu yaşadı.
İftar yemeğine katılan Hacı Emin Bey (Çerkez) Cami İmam Hatibi Yücel Yılmaz´ın duaları eşliğinde oruçlarını açan sokak sakinleri "Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz iftar yemeğimizi bu yıl yine düzenledik. Arkadaşlarımızla dostlarımızla komşularımızla mahalleli olarak güzel bir iftar veriyoruz. Böylece komşularımızla birleşip, kaynaşıp hep birlikte vakit geçiriyoruz. İnşallah bu geleneğimizi devam ettirmeye çalışacağız." ifadelerine yer verdiler.
Haber : Tuncay Ertan



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli