Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Mahkeme iki caddede parkomat uygulamasına son verdi

Mahkeme iki caddede parkomat uygulamasına son verdi

Balıkesir İdare Mahkemesi parkomat uygulamasının kaldırılması yönünde emsal olabilecek bir karara imza attı.

Edremit Belediyesi´nin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne karşı açtığı davada Balıkesir İdare Mahkemesi 9 Eylül ve Park Caddelerinde ki parkomat uygulamasını iptal etti.
Edremit Belediyesi´nin ilçedeki 9 Eylül Caddesi ve Park Caddesi´nde parkomat uygulamasına giden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne karşı Balıkesir İdare Mahkemesinde açtığı dava 16 Aralık 2016 tarihinde sonuçlandı.
Edremit Belediyesi tarafından ?Otopark olarak ayrılan yerlerde ikamet edenlerin araçlarını kendi binalarının önüne park etmeleri durumunda otopark ücreti ödeyip ödemeyeceklerinin belirlenmediği, parkomat uygulamasının çifte ücretlendirmeye neden olduğu, uygulama için ayrıntılı inceleme yapılmadığı, işlemin 3194 sayılı kanunun 37. Maddesi ile Otopark Yönetmeliğine aykırı olduğu? gerekçesi ile açılan davada Balıkesir İdare Mahkemesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi´nin Edremit ilçesindeki 9 Eylül Caddesi ve Park Caddesindeki yol üstü ücretli otoparkların oluşturulup parkomat uygulamasına yönelik 17.03.2016 tarih ve 085 sayılı kararını iptal etti. Bu kararla 9 Eylül ve Park Caddesi´nde ki ücretli parkomat uygulaması mahkeme kararı ile resmen sona ermiş oldu.

Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı