Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

“Makarna Manyas” kabına sığamıyor

“Makarna Manyas” kabına sığamıyor

Manyas’ın Kulak kırsal mahallesinde 10 yıldan beri “Makarna Manyas” tesisini işleten Serap Karakaş, “Ürettiğimiz makarna sadece un, su, tuzdan oluşmuyor. Unumuzun içine kendi doğal üretimimiz olan aromatik otlar, değerli tohumlar,

Manyas’ın Kulak kırsal mahallesinde 10 yıldan beri “Makarna Manyas” tesisini işleten Serap Karakaş, “Ürettiğimiz makarna sadece un, su, tuzdan oluşmuyor. Unumuzun içine kendi doğal üretimimiz olan aromatik otlar, değerli tohumlar, sebze ve meyveler katarak, besin değerini yükseltiyoruz” dedi.
Ürettikleri makarnanın ismini “akıllı makarna” koyduklarını belirten Karakaş, şunları söyledi:
“Butik üretim yaparken, kalite odaklı çalışıyoruz. Köyümüzdeki kadınlar, makarna üretimimize destek veriyorlar. Yani tam bir imece ruhu ile üretim yapıyoruz. Uzmanlaşmış bir kadrodan destek alıyoruz. Köyün de büyük desteğiyle katma değeri yüksek bir üretim gerçekleştiriyoruz. Ürünlerimizi zincir marketler, gurme marketler ve kooperatifler aracılığıyla pazarladığımız gibi internet aracılığıyla da satıyoruz.”
Karakaş, mekan olarak artık zorlandıklarına ve daha büyük üretim yerine gerek duyduklarını belirterek, “Artık kabımıza sığamaz duruma geldik” diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı