Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Mal Kavgası Ölümle Sonuçlandı

Mal Kavgası Ölümle Sonuçlandı

Burhaniyede aile içinde daire mülkiyeti üzerine çıkan tartışmada bir kişi silahla yengesini öldürdü.

Burhaniye`de aile içinde daire mülkiyeti üzerine çıkan tartışmada bir kişi silahla yengesini öldürdü. Havran`ın Tepeoba köyünde de köy muhtarının da karıştığı silahlı ve bıçaklı kavgada 4 kişi yaralandı.
Burhaniye`de, kendisinin aldığını iddia ettiği 2 daireyi geri isteyen kişi, tabancayla ateş ettiği yengesini öldürdü. İddiaya göre Ankara Devlet Opera ve Bale`sinden emekli yönetici olduğu öğrenilen Nihal Arıkan`ın (63) oturduğu apartmana gelen kayınbiraderi Selçuk T. ile tartışmaya başladı. Eşinden 20 yıl önce ayrılan ve ayrıldıktan 15 yıl sonra eski eşi ölen Arıkan`ın kayınbiraderi Selçuk T. (79) abisinin sağlığında alınan ve parasını kendisinin verdiği daireleri eski yengesinden istedi.
Yengesi Nihal Arıkan`nın daireleri abisinin Amerika`da oturan kızlarının üzerine yaptığını kendisinin bu konuda yapacağı bir şey olmadığını söylediği, bunun üzerine tartışmaya başladığı öğrenildi. Öğretmenler mahallesi 1017 Sokakta bulunan Dostlar Apartmanı Kat 1, Daire 2`de saat 18.00 sıralarında meydana gelen olayda tartıştığı yengesine 4 el ateş ederek vuran Selçuk Türkeri olaydan sonra polise giderek teslim oldu.
Katil zanlısı T.`nin aşırı alkollü olduğu, Alman pasaportu taşıdığı ve olaydan birkaç gün önce bu iş için Burhaniye`ye gelerek yengesinin oturduğu apartmanın yakınındaki bir Otel`de kaldığı ileri sürüldü. Olay yerinde ölen Nihal Arıkan, savcının incelemesinin ardından otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu`na gönderildi.
Cinayetin işlendiği saatte yakında bir düğün olmasından dolayı kimsenin silah sesi duymadığı belirtildi.
Öte yandan Havran`ın Tepeoba köyünde, köy muhtarının da karıştığı silahlı ve bıçaklı kavgada 4 kişi yaralandı.
İddiaya göre, aralarında daha önce husumet bulunan köy muhtarı Cavit Sarı, köyde G.B. ve Y.B. isimli iki kardeş ile karşılaştı. Sözlü tartışmayla başlayan ve daha sonra kavgaya dönüşen tartışmada muhtar elinden silahla vurulurken, diğer 2 kişi ve muhtarın oğlu olduğu öğrenilen A.S. ise çeşitli yerlerinde bıçakla yaralandı. Yaralılar, Edremit Devlet Hastanesi`ne kaldırılırken, muhtarın Balıkesir`e sevk edildiği öğrenildi.
Olay üzerine hastaneye giden Kaymakam Yasin Öztürk, İlçe Jandarma Komutanı Alim Yıldırım ve Havran Emniyet Müdürü Taner Doğangüzel yetkililerden bilgi aldı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli