Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

M.Ali Kılıçtan yerinde öneriler

M.Ali Kılıçtan yerinde öneriler

Meclis üyesi Kılıç, Genco Erkalın isminin, Erdekte bir caddeye verilmesini önerdi

Erdek Belediye Meclisi`nin şubat ayı toplantısında, CHP`li meclis üyesi Mehmet Ali Kılıç, tanınmış tiyatro oyuncusu Genco Erkal`ın isminin, ilçedeki caddelerden birine verilmesini önerdi. Kılıç, dünyaca tanınmış Genco Erkal`ın, 1958-1962 yılları arasında, Erdek`te, "Genç Oyuncular" ismi altındaki oyuncu arkadaşlarıyla birlikte kültür ve sanat şenlikleri düzenleyerek, ilçenin kültür ve sanat yaşamı ile turizm hareketine büyük katkı sağladığına dikkati çekti.
15 yıldan bu yana Erdek Belediye Meclisi`nde görev yapan, hâlen meclisin birinci başkan vekilliğini de üstlenen Kılıç, tiyatro oyuncusu Erkal`ın yanı sıra Marmarabirlik`in kurucu başkanı ve 1 numaralı üyesi olup, 10 yıl süreyle Demokrat Parti`den Balıkesir Milletvekili olarak görev yapan, Erdek`in tarihinde ilk ve tek milletvekili olan Erdekli Ârif Kalıpsızoğlu`nun isminin de ilçedeki bir cadde veya sokağa verilmesini önerdi.
Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın başkanlığında gerçekleşen toplantıda, bu isimlerin yanı sıra ilçede isimsiz birçok cadde veya sokağa verilecek yeni isimler konusunda bir isim havuzu oluşturulup, bunların İmar Komisyonu tarafından değerlendirilmek üzere yeniden meclis gündemine getirilmesi uygun görüldü.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı