Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Mali Kongreden yatırımlara devam kararı çıktı

Mali Kongreden yatırımlara devam kararı çıktı

Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifinin Mali Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi`nin Mali Genel Kurul Toplantısı yapıldı.
Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi`nin mali genel kuruluna katılan üretici ortaklar, kooperatif yönetiminin projelerine hız verdi. 
Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu yeni yatırımlara hazırlanırken, kongreden `Durmak Yok Projelerin Gerçekleşmesine Devam` fikri çıktı.
S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi`nin 2011/2012 iş yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı 16 Şubat Cumartesi günü yapıldı.
Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifinin Erdek-Gedeve Bölgesinde yer alan lisanslı depoların bulunduğu toplantı salonunda bu kez çoğunluk aranmaksızın yapılan kongre sakin geçti.
Marmarabirlik`e bağlı S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi`nin 2011- 2012 mali genel kurul toplantısı az sayıda ortağın katılımıyla tamamlandı.
Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi`nin, Gedeve Bölgesi`ndeki Lisanslı Depoların bulunduğu toplantı salonunda gerçekleşen, Divan başkanlığını Marmarabirlik Yönetim Kurulu eski Başkanı Refi Taviloğlu, katiplikleri İsmail Gülen ve Temel Binici`nin yaptığı kongre, Atatürk ve silah arkadaşları ile Marmarabirliğin kurulmasında emeği geçen ve ebediyete intikal eden birlik üyeleri için 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal marşı okunarak başladı.
Kongrenin açılış konuşmasını yapan Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durak, bugünkü toplantının bir önceki hesap döneminin görüşülüp karara bağlanması şeklinde özetledi.
Zeytin üreticilerinin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini öne süren Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durak, kooperatif giderlerinin bu yıl arttığını tüm üreticiler tarafından bilindiğini kaydetti.
Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi bünyesinde, zeytinyağı üretim tesislerinin faaliyete geçirildiğini kongrede hazır bulunan misafirlere ve ortaklara hatırlatan Hüseyin Durak, bizim makamlarımız mevkilerimiz gelip geçicidir yaptığımız tüm yatırımlar sizler içindir. 
Marmarabirlik`in bugünlere gelmesindeki herkese minnet borçluyuz, `İyi ki kooperatifimiz var, iyi ki Marmarabirlik var` diyerek kooperatifin kurucularını rahmetle anıp, mali genel kurulun hayırlı olması temennisinde bulunarak konuşmasına son verdi.
Divan Başkanlığına sunulan ve 2011/2012 iş yılı bütçe ve faaliyet raporlarının başlıklar halinde okunması talebini içeren önerge oy birliği ile kabul edildikten sonra gündemdeki konuların görüşülmesine geçildi.
Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi 2011/2012 iş yılının denetim kurulu raporu okunup oy birliği ile kabul edildi.
2011/2012 iş yılı yönetim kurulu çalışma raporu, kar-zarar cetveli, kesin bütçe hesabı ve mali tablolar okunup, Erdek Zeytin Satış Kooperatifinin 2011/2012 yılı bütçesinin toplam gelir 33,493,60 TL, toplam giderin ise 31,364,60 TL olduğu bildirildi. Yönetim kurulunun çalışmaları genel kurulca oy birliğiyle ibra edildi.
2012/2013 İş yılına ait görüşülen bütçe ile 2012/2013 iş yılı çalışma programı oy birliğiyle kabul edildi.
Satın alınan 50 pafta, 210 ada, 34 parselde kayıtlı 11.782 M2 gayrimenkulün üzerine imar durumunun el vereceği azami kapasitede bir zeytin tuzlama deposu ve idari bina yaptırılması ve finansmanının ortak yardımlaşma fonundan ve bunun yanı sıra Ulusal ve Uluslararası Hibe Fonlarından yararlanmak suretiyle karşılanmasının ve bu konuya ilişkin çalışmaların başlatılması, Güney Marmara Zeytin Hastalıkları ile Mücadele Birliğinin 2013 yılına ait ilaçlama bedeli alacaklarını ortaklarımızın 2013/2014 iş yılı ürün alacaklarından binde beş kesinti yapılarak tahsil edilmesi, 2013/2014 Zeytin Alım Kampanyasında ürün teslimatlarından % 1 Tesis Fonu ve % 1 Ortak Yardımlaşma Fonunun kesilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
Dilek ve temenniler bölümüne geçildiğinde ise, Divan Başkanı Taviloğlu, ortaklara hitaben konuşma da, toplantıya katılarak yönetime tam destek veren ortaklara teşekkür edip, bu destekle Marmarabirlik`in çok daha iyi bir konuma geleceğinden kimsenin kuşkusu olmasın diyerek tüm katılımcılara teşekkür etti.
Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi`nin mali kongresine, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, AK Parti Erdek İlçe Başkanı Hikmet Onay, Marmarabirlik Genel Müdürü İbrahim Minareci, Erdek Ziraat Odası Başkanı Murat Kaleş, Erdek Çiftçi Malları Koruma Başkanı Ömer Özkaynak katıldı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı