Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Manyas barajının kapakları açılınca köprüden geçiş zorlandı

Manyas barajının kapakları açılınca köprüden geçiş zorlandı

Karların erimesi sonrasında yağan yağmurlar ile birlikte Manyas Barajının dolması üzerine kapaklar açılarak Manyas Gölü´ne su tahliyesine başlandı.

Manyas´ın Güney batısında 23 kilometre uzaklıkta bulunan Manyas Barajında, su seviyesinin yağan kar ve yağmurlarla yükselmesi ile birlikte tehlike oluşturmaması için baraj kapakları belirli bir seviyede açılarak Manyas Gölü´ne su tahliyesine başlandı.
Tahliye edilen suyun Kocaçay kanalı ile Manyas Gölü´ne dökülmesi nedeniyle Kocaçayda ki su seviyesi yükselince Çavuşköy ile köprüyü kullanan altı kırsal mahalle halkı da ulaşımda sıkıntı yaşamaya başladı.
1990´lı yıllar da yerel olanaklar ile yapılan köprü üzerinde korkuluk olmaması özellikle gece görüşünün de azlığı nedeniyle köprü geçişine olanak vermiyor.
Manyas İlçesi Çavuş, Dere, Çakırca, Süleymanlı, Dura, Necip ve Doğancı Mahallelerinin yolunu 10 kilometreye kadar kısaltan alternatif yolda araçların bu yolu kullanabilmeleri için Kocaçay üzerinde ki Çavuş köprüsünü kullanmaları gerekiyor. Sürücüler ise tehlikeye rağmen hala bu köprüyü kullanmaları olası bir kazayı da beraberinde getiriyor.
Manyas´ın kırsal mahalle muhtarları, köprünün kış aylarında kapanmasına çözüm bulunmasını dile getirdiler.
Haber : Süleyman Özaydın



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli