Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Manyas Belediyesi´nin esnafa borcu yok

Manyas Belediyesi´nin esnafa borcu yok

Manyas Belediye Başkanı Tancan Barcin, yaklaşan yerel seçimler öncesi Manyas Belediyesi´nin mali yapısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Manyas Belediye Başkanı Tancan Barcin, yaklaşan yerel seçimler öncesi Manyas Belediyesi´nin mali yapısına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

2014 yılında belediyeyi borç yığınıyla devir aldıklarını hatırlatan Başkan Barcin, bugün bakıldığı zaman çalışanlarına en üst kademeden maaş ödeyen Manyas Belediyesi´nin esnafa ve çalışanlarına borcunun bulunmadığını söyledi.
Barcin: "Belediyeyi 6 milyon lira borçla devir aldık?
Başkan Barcin, Manyas Belediyesi´nin 2014 yılında toplam 6 milyon lira borcu olduğunu belirterek "2014 senesinde belediyeyi devir aldığımız zaman 283 bin lira kredi, 362 bin lira piyasa, 162 bin lira vergi, 603 bin lira SGK ve Fon borçları vardı. Kapatılan belde belediyeleri Kızıksa ve Salur belediyelerinin de borçları Manyas Belediyesi´ne devir olduğunu düşünürsek toplam 6 milyon lira borç devir aldık. Bu borçlarımızı bir yandan ödemeye çalışırken diğer taraftan da söz verdiğimiz hizmetleri yerine getirmek için çalıştık. Aradan geçen 4 senenin sonunda Manyas Belediyesi´nin esnafına bir lira borcu yoktur. Belediyemizin bugün itibari ile sadece devlete SSK ve vergi borçları, Güney Marmara Kalkınma Ajansı, TEDAŞ gibi devlet kurumlarına borcumuz var Bu borçların toplamı ise 16 milyon TL. İsteyen herkes bu hesaplarımızı görmek için belediyemize başvurabilir, bilgi alabilir. Biz şeffaf belediyecilik anlayışımızla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Manyas Belediyesi çok daha güçlü bir ekonomik yapıya kavuşmuş durumda." dedi.
2014 seçimlerinin ardından Balıkesir´in büyükşehir olmasıyla birlikte ilçe belediyelerinin gelirlerinin yarı yarıya azaldığına dikkat çeken Başkan Barcin, "2014 seçimlerinin ardından Balıkesir büyükşehir oldu. Bu da demek oluyor ki ilçe belediyelerinin gelirlerinin yarısına yakınını büyükşehir alıyor. Balıkesir Büyükşehir´e bu süre zarfında aktarılan gelirlerimizin toplamı tam 17 milyon 483 bin 96 TL. 2014 senesinde belediyeyi kazandığımızda esnafın gözünde itibarını kaybetmiş, kimsenin iş yapmak istemediği bir belediye vardı. Gelirlerinin büyük kısmını büyükşehre veren muhalefet partisi belediyesi olarak bunca olumsuzluğa rağmen belediyemizin mali tablosunu düzeltmek için var gücümüzle çalıştık. Bugün Manyas Belediyesi çalışanına en üst kademelerden maaş ödemesi yapan bunu yaparken de maaşlarını günü gününe ödeyebilen, hiç bir esnafa bir lira borcu olmayan esnaf ve vatandaşının gözünde itibarını geri kazanmış, herkesin iş yapabilmek için fiyat kıran bir belediye olma özelliğine kavuşmuştur." dedi.
Barcin: "Artık ustalık dönemi"
2014 yılında Manyas Belediye Başkanı olduğunu ve ilk döneminin bitmek üzere olduğunu hatırlatan Başkan Barcin, "İlk görev süremizin sonuna geldik. Bu zaman zarfında bizde çıraklık dönemimizi tamamladık. Halkımın desteğiyle şimdi ustalık dönemi için bir kez daha oy istiyorum. Bu ustalık dönemimizde Manyas´ımıza kazandıracağımız birçok proje var. Birlikte yapacağımız çok iş, çok hizmet bizleri bekliyor." diye konuştu.
Manyasın Sesi



Anahtar Kelimeler: Manyas Belediyesi esnafa borcu
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli