Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Manyas Çiftçisi bu gübreyi sevdi

Manyas Çiftçisi bu gübreyi sevdi

Berrin Memili isimli Bitki Beslenme Uzmanı ?Berrin K´ markasıyla üretime geçirdiği sıvı gübreyi kullanan Manyas´lı üreticiler memnun kaldı.

Berrin Memili isimli Bitki Beslenme Uzmanı ?Berrin K´ markasıyla üretime geçirdiği sıvı gübreyi kullanan Manyas´lı üreticiler memnun kaldı.
Konya-Seydişehir doğumlu olan ve daha önce Ankara´da ticaret ile uğraşan Philadelphia Ltd.Şti. Genel Koordinatörü işkadını Berrin Memili´nin kendi adını verdiği sıvı gübre ?Berrin K´ isimli gübre çiftçiler tarafından ilgi görüyor.
Bitki Besleme Uzmanı Berrin Memili´nin pancar kooperatifleri, tarım kredi kooperatifleri, ziraat odaları ile bölge bayiliklerinde satışa sunulan sıvı gübreleri vatandaşın ilgisiyle karşılandı.
İzmir Torbalı´daki modern tesislerde ?Berrin K´ adıyla üretilen sıvı gübre, piyasaya sunulduktan çok kısa sürede önemli bir pazar payına sahip oldu. Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü uzmanlarının işbirliği ile yoğun çalışma ve araştırmalar sonucu 3 yıl önce üretimine geçilen ?Berrin K´ Türkiye´nin her yerinde çiftçiden büyük ilgi görüyor.
Üretim hızlandı
Philadelphia Ltd.Şti. Genel Koordinatörü Berrin Memili, Berrin K ?nın üretimine başlandıktan sonra büyük bir tanıtım ve pazarlama atağına geçerek, köy kahvelerinden, seminer ve fuarlara kadar uzanan büyük bir maratona çıktıklarını ve bunun sonucunda yoğun ilgi gören ?Berrin K´ nın üretimine hız verdiklerini belirtti. Bitki yetiştirmedeki büyük bir payın gübrede bulunduğunu belirten Memili, ?Sıvı gübremizi kullanan çiftçilerimizin topraklarında önemli miktarda verim artışı olduğu gözlenmektedir. Biz sadece çeltik, domates, pancar, mısır için değil, diğer önemli tarımsal bitkiler için de verimlilik ve kaliteyi arttıracak özel gübreler geliştiriyoruz. Bu gübreler kullanıldığında ortaya çıkan verimlilik sayesinde üreticilerimiz daha fazla kazanabilecek.? diye konuştu.
Güney Marmara bölgesindeki tarımsal üreticilerin yeniliğe açık olduğunu anlatan Memili, bundan sonra da üreticiler için daha iyi neler yapılabileceği konusunda arayış içerisinde olacaklarını ve sürdürülebilir tarıma yönelik adımlar atacaklarını belirtti.
Verimlilik ve kalite artışı açısından ürüne özel gübrelerin önemine dikkat çeken Memili, ?Gönen, Bandırma, Manyas, Susurluk, Erdek, Biga, Çan, Yenice, Karacabey ile Kemalpaşa bölgesindeki çeltik, domates, ayçiçeği, buğday ve arpa tarımı için özel olarak geliştirdiğimiz Berrin K gübresi sayesinde, bugüne kadar uygulanmakta olan gübre kullanım alışkanlığını değiştirerek dekar başına yaklaşık üreticilere en az % 30 verim artışı sağlatmayı hedefliyoruz? dedi.
Manyas´ın Akçaova Mahallesinin önde gelen çiftçilerinden, aynı zamanda Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı olan Erdoğan Kaya, Berrin K´dan çok memnun olduklarını açıkladı.
Kaya, ?Berrin K isimli gübreyi ilk defa silajlık mısırda kullandım, mısırlarımız çok boylu oldu. Bunun yanı sıra koçanlardaki danelerde çok iri ve güzeldi. Allah kısmet ederse önümüzdeki yıl başta mısır olmak üzere ayçiçeği, buğday ve arpada da kullanmak istiyorum.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber : ÖzaydınSüleyman



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu