Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Manyas Çiftçisinin su sorunu çözülüyor

Manyas Çiftçisinin su sorunu çözülüyor

Kırcı, proje tamamlandığında 105 bin 710 dekar verimli toprak modern sistemle sulanacağını ifade etti.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, Manyas çiftçisinin su sorununun çözüleceğini açıkladı.
AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Manyas´ta inşa edilen ve bölge çiftçisinin uzun zamandır beklediği Manyas Ovası Sol Sahil Sulaması´nın sözleşmesi imzalandığını ve 100 bin dekarın üzerindeki zirai araziye, modern sulama sistemi ile sulama suyu sağlayacak olan proje ile ekonomiye 61 milyon liranın üzerinde büyük bir katkı sağlanacağını belirtti.
Önceki gün Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşasına başlanacak olan İçme Suyu Deposu İnşaatı ile Merkez Kanalizasyon Terfi Hattının temel atma törenine katılan Kırcı, gece de Balıkesir merkezde hasta ziyareti gerçekleştirdi.
Kırcı, Manyas çiftçisinin su sorununu çözecek projenin sözleşmesinin Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından imzalandığını belirtti.
Kırcı: ?Bölgemiz için çok önemli proje?
Kırcı, açıklamasını söyle sürdürdü ?Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından inşa edilen baraj ve sulama tesisleri ile Manyas Ovasında bulunan verimli topraklarımız modern sulama sistemlerine kavuşacak. Ayrıca, Manyas ve çevre ilçelerde yaşayan vatandaşlarımızın refahına katkıda bulanacak tesislerle ürün çeşitliliğini artacak, böylece çiftçilerimizin de yüzünü gülecek ve bölge ekonomisine olumlu bir katkı sağlamış olacağız. Orman ve Su İşleri Bakanlığının inşa edeceği tesisler hizmete girdiğinde 105 bin 710 dekar zirai arazi modern sistemlerle sulama imkânı kazanmış olacak."
Kırcı: ?Asgari ücret 3 ay içinde 1300 lira?
Kırcı, açıklamasında Başbakan tarafından açıklanan eylem planına da değindi.
Kırcı "Eylem planında vatandaşlarımızın hayatına doğrudan temas edecek büyük müjdelerimiz var. Hükümetimiz asgari ücreti söz verdiği gibi 1300 liraya yükseltiyor. Ayrıca önümüzdeki 3 ay içinde muhtarlarımızın 950 lira olan maaşlarını f.300 liraya yükseltilecek ve çalışanlara yönelik bu düzenlemeyi gerçekleştirirken beraberinde işverenlerin rekabet gücünü zaafa uğratmayacak düzenlemeler de yapacak. Ayrıca 65 yaş aylığı alan yaşlılarımız kimin yanında nerede yaşarsa yaşasın bundan sonra maaşlarında kesinti olmayacak, bunun için gerekli düzenlemeleri kısa sürede yapılacak.? dedi.
Kırcı: ?Polisimizin ek göstergeleri yükseltiliyor?
Kırcı ?Başbakanımızın verdiği müjde ile vatanına uzun yıllar hizmet verdikten sonra emekli olan astsubaylarımızın tüm sorunları da çözülecek, askeri öğrencilerin harçlığını 400 liraya, vatani görevini yapmakta olan erlerimizin harçlığını da 30 liradan 100 liraya yükseltilecek. Ayrıca Hükümetimiz Polislerimizin ve uzman erbaşlarımızın 2200 olan ek göstergelerini 3000´e çıkarıyoruz ve polislerin emniyet hizmet tazminatını yüzde 25 oranında artırıyoruz.? diye konuştu.
Şubat ayı itibariyle 30 bin yeni öğretmenin atamasının yapılacağına dikkat çeken Kırcı, ev almak için konut hesabı açan ve % 25 peşinat biriktiren vatandaşlara % 15 katkı sağlamak, emeklilere ve dar gelirli vatandaşlara 250 lira taksitle konut sahibi yapmak için düğmeye bastıklarını dile getirdi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli