Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Manyas İlçesinde Halk Günü Toplantısı yapıldı

Manyas İlçesinde Halk Günü Toplantısı yapıldı

Manyas İlçesinde Halk Günü Toplantısı yapıldı.

Manyas İlçesinde Halk Günü Toplantısı yapıldı.
Manyas Kaymakamı Abdulhamit Mutlu başkanlığında, Manyas Belediye Başkanı Tancan Barcin, Resmi Daire Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve vatandaşların katılımıyla 11 Aralık 2017 tarihinde Halk Günü Toplantısı Belediye toplantı salonunda yapıldı.
Manyas´a doğalgazın getirilmesi toplantının birinci gündem maddesinde yer alırken, gündemdeki diğer konular ise şunlardı: ?İlçenin sosyal ve ekonomik kalkınmasına yönelik faaliyetlerin artırılması, eski cezaevi binasının ilçe turizmine kazandırılması, mesire alanlarının belirlenmesi, ilçede yapılacak yeni Pazar Yeri´nin belirlenmesi, ilçedeki trafik sorununun çözümü.?
Toplantı sonunda alınan kararlar basına şöyle açıklandı: ?İlçeye doğalgazın getirilmesi için yetkililerle görüşülmesine karar verildi. Sosyal ve ekonomik faaliyetlerin artırılması için kamu kurum ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan bir komisyon kurulmasına ve bu komisyonun bir program oluşturarak ilgili birimleri ve yetkilileri ziyaret etmesine karar verildi. Eski cezaevi binasının ilçenin gelişimi için Kültür Evi´ne dönüştürülmesi fikri ön plana çıktı. Adalet Bakanlığı´ndan tahsis gerçekleştikten sonra hangi amaçla kullanılacağının değerlendirilmesine karar verildi. Ketenlik mevkiinin mesire alanı olarak belirlenmesine ve çevre düzenlemesinin yapılmasına karar verildi. Yeni pazar yeri için 2 farklı yerlerin tespit edildi. Büyükşehir belediye başkanlığından konu ile ilgili çalışmaların sonuçlanması konusunda görüşülmesine karar verildi. İlçedeki trafik sorununun çözümü için; Plakasız ve abartılı egzozlu araç ve motorların trafik denetimleriyle önlenmesine, yüksek sesli müzikle çevreye rahatsızlık verenlerin trafik denetimleriyle önlenmesine, alkollü araç kullanımının trafik denetimleriyle önlenmesine, Cumhuriyet Meydanı çevresinde sabit (sürekli) araç parkının engellenmesine, meydan ve çevresinin vatandaşların kullanımına açılmasına, meydan çevresi ve ilçenin caddelerinde park sinyali yakılarak 30 dakika geçici parka izin verilmesine, alkol satışı yapan işyerlerinin açılış kapanış saatlerinin denetlenmesi, trafik denetimlerinde araç ve motorların eksiklerinin düzeltilmesi yönünde bilgilendirme yapılması.? Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli