Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Manyas Kelle Peyniri´ne Coğrafi İşaret geliyor

Manyas Kelle Peyniri´ne  Coğrafi İşaret geliyor

Manyas Kelle Peyniri´ne alınmak üzere çalışmaları başlatılan Coğrafi İşaret süreci devam ediyor.

Bandırma Ticaret Odası ?Manyas Kelle Peyniri? ne coğrafi işaret alınmasıyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.
İlk başvurunun 2012 yılında yapıldığı Manyas Kelle Peyniri coğrafi işareti alımı uzun bir süreç gerektirdiğinden çalışmaların halen devam ettiği öğrenildi.
Bu kapsamda Manyas Süt Üreticileri Birliği´nde ilçede faaliyet gösteren üretici firmalarla bir araya gelen Bandırma Ticaret Odası Genel Sekreteri Serap Özdemir, süreç hakkında firma yetkililerine bilgi verdi.
Özdemir, ?Genel nitelikleri itibariyle üretimi, kaynağı gibi bir takım yerel niteliklerine bağlı olarak belli bir üne kavuşmuş ürünlerin korunmasını amaçlayan coğrafi işaretlerin tescil edilmesi, doğallık, geleneksellik, sürdürülebilir kalite, bölgesel kalkınma ve dünya pazarında rekabet edebilme vb özellikler ile üreticiye ve bölgeye katma değer yaratacaktır? dedi.
Manyaslı üreticiler de, Manyas Kelle Peyniri´ne coğrafi işaretin alınmasıyla Manyas´ın ve Manyas Kelle Peyniri´nin yurt içi ve yurt dışında bilinirliğini arttırmak, üreticiyi ve tüketiciyi korumak amacıyla yapılan çalışmalar ve destekleyici faaliyetlerinden dolayı Bandırma Ticaret Odası Yönetimineteşekkür ettiler.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli