Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Manyas Süt Ürünleri Festivali´nde renkli anlar

Manyas Süt Ürünleri Festivali´nde renkli anlar

Manyas 3. Süt Ürünleri Festivali kapsamında damızlık hayvan yarışmaları yapıldı.

Manyas 3. Süt Ürünleri Festivali kapsamında damızlık hayvan yarışmaları yapıldı.
Manyas Hayvan Pazarı´nda yapılan damızlık hayvan yarışması öncesi Veteriner Oğuz Şenol tarafından besicilere yönelik "hayvan beslenmesinde karlılık" konulu bir panel verildi.
Manyas İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ramazan Alan, Veteriner Hekim Yücel Erdoğdu ve serbest veteriner hekim Ridvan Özüak tarafından oluşan juri yaptığı değerlendirme sonrası dereceye girenleri belirledi.
İnek dalında Orhan Altıncı, düve kategorisinde Tuncay Özcan, dana ve buzağı kategorisinde Mesut Yüce, koyun kategorisinde Doğan Kurt, keçi kategorisinde Recep Duran, koç kategorisinde Doğan Yüksel ve teke dalında Ahmet Efe Erdim´in hayvanları birinci gelerek, birer ton yem almaya hak kazandılar.
Yarışmada ikinci gelenlere 700, üçüncülere ise 400 kilo yem hediye edildi.
Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçin, festivalin amacının ilçede hayvancılığın daha da gelişmesini teşvik etmek olduğunu bu konuda gelecek yıllar da daha kapsamlı olarak bu yarışmaların devam edeceğini söylerken, "İlçemiz süt ürünleri ile ünlü bu nedenle bizde belediye olarak bu ünümüzün dünyaya duyurulması konusunda çalışmalar yapıyoruz. Bu arada gençlerimizin göç etmemesi için bu tür yarışmalar bizim için çok önemli." diyerek sözlerine ekledi.
Haber : Süleyman Özydın



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli