Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Manyas Yağlı Tohumlar Kooperatifi kar payı dağıtacak

Manyas Yağlı Tohumlar Kooperatifi kar payı dağıtacak

Kasım 2018 ayında gerçekleşen kooperatif genel kurulunda ortakların desteği ile tekrar göreve seçilen Manyas Yağlı Tohumlar Kooperatifi Başkanı Sadettin Kalpakçı genel kurulda verdikleri sözleri tutarak 13 Şubat 2019 tarihinden itibaren ortaklara kooperat

Kasım 2018 ayında gerçekleşen kooperatif genel kurulunda ortakların desteği ile tekrar göreve seçilen Manyas Yağlı Tohumlar Kooperatifi Başkanı Sadettin Kalpakçı genel kurulda verdikleri sözleri tutarak 13 Şubat 2019 tarihinden itibaren ortaklara kooperatif tarihinde ilk kez kar payı dağıtılacağının müjdesini verdi.
Başkan Kalpakçı, 2017/2018 işyılı içersinde kooperatife ayçiçek ürünü teslim eden, yine kooperatiften ayçiçek tohumu, gübre, zirai ilaç, yem alan üreticilere teslim ettikleri ürün ve yaptıkları alışverişler ile orantılı olarak kar payı dağıtacaklarını açıkladı.
Önceki yıllarda avans fiyat açıkladıklarını kampanya sonunda da kesin alım fiyatı verdiklerini söyleyen Kalpakçı, bundan sonra kar payı dağıtımı yapacaklarını bunun için üreticilerin sadece ürün teslim etmelerinin yeterli olmadığını tüm tarımsal girdilerinin de kooperatiften karşılamalarının büyük önem arz ettiğini kar payı dağıtılması için kooperatifin öncelikle kar etmesi gerektiğini bununda üreticilerin yapacakları alışverişlerle mümkün olabileceğini dile getirdi.
Ayrıca eskiden ÇKS´de yazan miktar ile orantılı olarak alınan rekolte beyannamesinin bu yıl kooperatiften alınacak olan ayçiçek tohumluklarına göre alınacağını belirten Kalpakçı, o nedenle ortakların mağdur olmamaları için ayçiçek tohumluklarını kooperatiften almalarını istedi. Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli