Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçın:

Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçın:

Manyas CHP'li Belediye Başkanı Tancan Barçın, Öncelikli hedefimiz, ilçemize kapalı pazar yeri kazandırmaktır” dedi.

Manyas CHP’li Belediye Başkanı Tancan Barçın, “Öncelikli hedefimiz, ilçemize kapalı pazar yeri kazandırmaktır” dedi. Partisinin Erdek’teki dayanışma gecesine katılan Barçın, yaz ayları içinde İçişleri Bakanlığı fonlarından ve esnaftan destek alarak bu pazar yerini yapmak istediklerini belirtti. Bir önceki AKP yönetiminden belediyeyi 4,5 milyon lira borçla devraldıklarına dikkati çeken Barçın, şunları söyledi:
“Belediyemizin bütçesi yetersiz. İller Bankası’ndan gelen paramız ayda 200 bin lira. Oysa memur-işçi 76 çalışanımıza aylık toplam 261 bin lira ödüyoruz. Kısıtlı olanaklarımıza karşın ilçemize hizmet vermek için elimizden geleni yapıyoruz. Kendi olanaklarımızla yaklaşık 500 bin liralık harcamayla 25 bin metre karelik yolumuzu onardık. Önümüzdeki dönemde de, kırsal mahallelerimizin yollarını asfaltlamak ve vatandaşlarımızı çamurdan kurtarmak istiyoruz.”
BÜYÜKŞEHİR’İN HİÇBİR YARARINI GÖREMEDİK
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin, şu ana dek ilçelerine hiçbir destek ve yararını göremediklerini vurgulayan Barçın, şu değerlendirmede bulundu:
“Bırakın desteği, belediyenin elinde bulunan Maltepe ve Erenler Parkı’nı bile almak istediler. Neyse ki, bizim karşı çıkmamız ve AKP’li meclis üyelerimizin de belediyemize destek vermesiyle vazgeçtiler. İstanbul Beylikdüzü Belediyesi’yle kardeş olduk. Bu belediyenin desteğini alıyoruz. Yine Bandırma ve Erdek belediyeleriyle çok iyi işbirliği içindeyiz. Özellikle yol yapım çalışmalarımızda, Dursun Mirza’nın başkanlığındaki Bandırma Belediyesi bize büyük destek veriyor. Hüseyin Sarı’nın başkanlığındaki Erdek Belediyesi de gerektiğinde bize yardım elini uzatıyor. Her iki belediye de yardım isteklerimizi hiçbir zaman geri çevirmedi. Bu başkanlarımıza teşekkür ediyorum.”
MECLİS TOPLANTILARIMIZ HALKA AÇIK
Belediye Meclislerinin kendisi dahil 5 CHP, 8 AKP ve 2 MHP’li üyeden oluştuğunu belirten Belediye Başkanı Tancan Barçın, şöyle konuştu:
“Meclis toplantılarımızı her ayın ilk Salı günü, saat 17.00’de, düğün salonumuzda, halkımızın önünde yapıyoruz. Böylece Manyaslılar, ilçeleriyle ilgili konuları izleme olanağına kavuşuyor. Meclis üyelerimiz de, genelde Manyas’ın çıkarları doğrultusunda hareket ediyorlar. Zaten hepimizin görevi, Manyas’a en iyi hizmetin verilmesini sağlamaktır.”
MUHASEBECİ TUTUKLANDI
Belediyede görev yapan Mali İşler Müdürü’nün tutuklanması konusunda da düşüncelerini açıklayan Barçın, yaptığı bir araştırma sonucunda, bu belediye görevlisinin iki ayrı bankada, belediyeye ait tek hesap yerine birden çok hesap açtığını öğrendiğini, bunun üzerine başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere yetkili makamlara bildirdiğini belirtti. Barçın, savcılıkta da gerekli ifadeleri verdiğini, bu arada İçişleri Bakanlığı’ndan da müfettişlerin gelerek incelemeler yaptığını belirtip, söz konusu belediye görevlisinin tutuklandığını vurgularken, şunları söyledi:
“Olaydaki yolsuzluğun boyutunu bilmiyorum. Bu konu yargıda ortaya çıkacak. Ancak biz, tüyü bitmedik yetim hakkını yememek ve kimseye yedirmemekle yükümlüyüz. Bu konudaki hassasiyetimiz bundan sonra da sürecektir.”
Haber : Ö. BALIKÇI-T. ERTAN



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli