Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Manyas CHP heyeti Milli Eğitimi ziyaret etti

Manyas CHP heyeti Milli Eğitimi ziyaret etti

CHP Manyas İlçe Teşkilatı, beraberinde Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçın ile birlikte Manyas İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Demir'i ziyaret etti.

CHP Manyas İlçe Teşkilatı, beraberinde Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçın ile birlikte Manyas İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Demir’i ziyaret etti.
Manyas Belediye Başkanı Tancan Barcin, CHP Manyas İlçe Başkanı Av. İsfendiyar Ülker, CHP’li Meclis üyeleri Erdoğan Küçükaslan ve Sevcan Öztop ile bir araya gelen Manyas İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Demir ilçenin eğitim sorunlarını tartıştı.
Ziyarette, ilçe genelinde eğitim şartlarının iyileştirilmesi amacı ile yapılan bazı yenilikler ile ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün aldığı kararlar oluşturdu.
İyileştirme amacı ve ücretli öğretmen sayısını asgariye indirmeyi hedefleyen kararlar konusunda konuklarını bilgilendiren Demir, gelen soruları tek tek cevapladı.
Özellikle Salur ilk ve ortaokulunun mevcut binanın risk taşıdığı gerekçesi ile Kızıksa’ya taşınmasına tepkili olan CHP heyetine bilgi veren Manyas İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Demir, bu naklin geçici olduğunu, iktidar ve muhalefetin birlikte mücadele etmesi ile Salur’a bir yıl içerisinde yeni bir okul yaptırılması halinde kendisinin de gerekli çalışmaları başlatabileceğini açıkladı.
Demir, İmam-Hatip Ortaokulunun mevcut Atatürk Ortaokulunun bulunduğu binaya taşınması konusunda ise, Atatürk Ortaokulunun idare bölümünde ki binanın tuvaletlerinin yenilenmesi gerektiğini mevcut bina da öğrencilerin eğitim görmelerine gönlünün razı olmadığını, üç şubenin yer alacağı İmam-Hatip Ortaokulunun ise diğer binada eğitim vereceğini belirtti.
Bilindiği gibi Demir, Maltepe Mahallesinde bulunan ve kapatılan Cumhuriyet Anadolu Lisesinin bulunduğu binanın Atatürk Ortaokulu için derslik ve diğer müştemilatı için uygun olduğunu, akıllı tahtaların olduğunu bu nedenle tercihlerinin ve kararın bu yönde olduğunu söylemişti.
Manyas Milli Eğitim eski Müdürü Temiray Çelik döneminde ise İmam-Hatip Ortaokulu ve Halk Eğitim Müdürlüğü’nün Maltepe’de bulunan lise binasına taşınması kararı alınmıştı.
Haber : Süleyman Özaydın



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli