Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Manyas Kuş cennetinde kuluçka dönemine girildi

Manyas Kuş cennetinde kuluçka dönemine girildi

Manyas Kuş Cennetinde halen beş tür kuşun kuluçkada olduğu belirtildi.

Manyas Kuş Cennetinde halen beş tür kuşun kuluçkada olduğu belirtildi.
1959 yılında Manyas Gölü kenarında ki göçmen kuşları ve kuşların konak yerlerini korumak, zengin kuş çeşitlerini ziyaretçilere sunmak için ayrılan Manyas Kuş Cennetinde Mart-Nisan aylarında beş tür kuşun kuluçkada olduğu belirtildi.
15 Mart 1976 tarihinde Avrupa Konseyi tarafından A sınıfı Avrupa diploması ile ödüllendirilen ilk Milli parkımız olan Manyas Kuşcenneti, 1981 yılında da 1.derece doğal sit alanı statüsüne kavuşturulmuştu.
1994 yılında ise Türkiye`nin sulak alanların korunması sözleşmesi (RAMSAR)ın onaylanması ile birlikte Kuşcenneti Ramsar alanına dahil edilmişti.
266 değişik kuş türünden 64 tanesinin her yıl, 22 türün bazı yıllar geri kalan a178 türün ise göç esnasında uğradığı Manyas Kuş Cennetinde halen karabatak, kaşıkçı, çeltikçi, kızkuşu ve uzunbacak kuşlarının kuluçkada olduğunu söyleyen Kuş Cenneti Milli Parkı Şefi Ferah Çakır, tepeli pelikanların Ocak ayında kuluçkaya yatıp yavrularını çıkardığını belirtti.
Kuluçka dönemi olması nedeniyle ziyaretçilerden mümkün olduğunca sessiz olmaları konusunda uyardıklarını söyledi.
Çakır, bu yıl yağışların yetersiz olması nedeni ile Manyas Gölünde su seviyesinin az olduğunu bununda kuşların kuluçka ve yumurtlamalarını az da olsa olumsuz etkilediğini vurguladı.
Süleyman Özaydın


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli