Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Manyas Kuş cennetinin konukları kuluçkada

Manyas Kuş cennetinin konukları kuluçkada

A Sınıfı Avrupa diplomasına sahip Manyas Kuş Cennetinde çok sayıda kuş türü kuluçkaya yattı.

A Sınıfı Avrupa diplomasına sahip Manyas Kuş Cennetinde çok sayıda kuş türü kuluçkaya yattı.
24 bin hektara sahip ve bunun 16.400 hektarı göl alanı olan ve 15 Mart 1976 tarihinde Avrupa Konseyi tarafından tabiatın en iyi korunduğu yerlere verilen A Sınıfı Avrupa diploması ile ödüllendirilen ilk milli parkımız Manyas Kuş Cennetinde bir çok kuş türü kuluçkaya yattı.
Kuş Cenneti Milli Parkı şefi Feriha Çakır, halen tepeli pelikan, çeltikçi, gri balıkçıl, karabatak, kaşıkçı ve diğer balıkçıl türlerinin kuluçkada olduğunu belirtirken 15 Temmuz tarihinden itibaren yavruları ile birlikte Afrika`ya dönüşlerinin başlayacağını bildirdi.
266 kuş türünün uğradığı, 22 türün bazı yıllar geri kalan 178 türün ise göç esnasında uğradığı Manyas Kuş Cennetinde 66 türün kuluçkaya burada yatarak yavrularını çıkardığı açıklandı.
Sonbahar aylarında gelen ördeklerin de kuluçkaya yatmaya başladığını söyleyen Çakır, yırtıcı kuşlarında, ördekler gibi sonbahar aylarında Kuş Cennetine geldiğini vurguladı.
Milli Park Şefi Feriha Çakır, 1994 yılında Türkiye`nin Sulak alanların korunması Sözleşmesi (RAMSAR)`nı onaylamasıyla birlikte Manyas Kuş Cenneti de Ramsar alanı olarak tescillenmişti. Manyas Barajının faaliyete geçmesi ile birlikte Kuş Cennetinde ki su seviyesinin sürekli kontrol altında tutulduğunu sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı