Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Manyas’a Devlet Hastanesi için yeni bina geliyor

Manyas’a Devlet Hastanesi için yeni bina geliyor

Manyas’a yapılması planlanan Devlet Hastanesi yeni binası 2024 yılı yatırım programına alındı.

Manyas’a yapılması planlanan Devlet Hastanesi yeni binası 2024 yılı yatırım programına alındı. 

Sağlık Bakanlığı’nın ‘Sağlıkla Yaşayan Türkiye’ mottosu sloganıyla, Türkiye Yüzyılı vizyonu hedefleri kapsamında Kuva-yi Milliye şehrimize yönelik hizmetleri güçlenerek devam ediyor.  

Manyas’a Doğal Gaz’dan sonra Devlet Hastanesi için yeni bina müjdesi 

Manyas için hasretle beklenen doğalgaz projesini Manyas Devlet Hastanesi yeni binası takip etti. 

Manyas Devlet Hastanesi yeni binasının yapımı için 2024 yılı yatırım programı kapsamında 1 milyon 119 bin lira tutarında sözleşme imzalandı. Geniş bir yelpazede sağlık hizmetleri sunacak olan Manyas Devlet Hastanesi yeni binasında, hemşerilerimize daha etkili ve erişilebilir sağlık hizmetleri sunulması hedeflendiği gibi bölgemizde istihdam olanakları arttırılarak ekonomik kalkınmaya da katkı sağlayacak. 

Sağlık alanındaki çalışmalarla ilgili basına yazılı açıklamada bulunan AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan, Manyas’a yapılacak yeni hastane binası için arsa tahsisinin talep edildiğini, TOKİ’ye ait arsanın Hazine’ye devrinin tamamlandığını söyledi. 

Karesi İlçesi Paşa Alanı bölgesinde toplumun genel sağlığını güçlendirecek önemli bir adım atıldığını ifade eden Milletvekili Öztaylan, “Maliye Hazinesi’ne kayıtlı 7.281,29 m2 yüzölçümlü taşınmaz üzerine bölge sakinlerinin ağız ve diş sağlığına daha fazla erişim sağlayabilmesi için ‘Karesi 30 Üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ yapım sözleşmesi imzalanmıştır. Her biri modern ekipmanlarla donatılmış olan bu yeni üniteler genel diş sağlığını desteklemek adına Balıkesir merkezde önemli bir boşluğu dolduracaktır.” dedi. 

Bandırma’nın İlk Çocuk Psikiyatri Uzman Doktoruna kavuştuğu bilgisini aktaran Milletvekili Öztaylan, “Bandırma ilçemize Göğüs Hastalıkları Uzmanı, Dahiliye Uzmanı ve çocukların zihinsel sağlığına odaklanan bir hizmet doğrultusunda ilk kez bir Çocuk Psikiyatri Uzman Doktoru atanmış olup, Balya ilçemize Dahiliye Uzmanı, Gönen ilçemize Ortopedi, Travmatoloji Uzmanı ile 2 hekim, Gömeç Toplum Sağlığı Merkezi’ne gerekli gereksinimler doğrultusunda 1 hekim ve Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi’ne ise Perinatoloji Uzmanı ile Dahiliye Uzmanı atanmıştır.” diyerek sözlerine ekledi. 

Haber: Tuncay Ertan 

 



Anahtar Kelimeler: Manyas’ Devlet Hastanesi geliyor
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı