Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Manyas’ın düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı

Manyas’ın düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı

Manyas ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü törenlerle kutlandı.

Manyas ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü törenlerle kutlandı. 
14 Eylül Manyas'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü törenleri Atatürk Anıtı’na Manyas Kaymakamı Koray Çelik ve Manyas Belediye Başkanı Tancan Barcin'in çelenk sunumları ile başladı. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması sonrası günün anlam ve önemini belirten konuşma Manyas Belediye Başkanı Tancan Barcin tarafından yapıldı. 
Konuşmasına “Bugün, atalarımızın canı pahasına bize emanet ettiği bu topraklar üzerinde huzur ve güven içinde yaşıyor ve yarınlara güvenle bakıyorsak bunu atalarımıza ve o isimsiz kahramanlara borçluyuz” sözleriyle başlayan Başkan Barcin, “Milletimizin destanlarla dolu bir tarihi vardır. Geçmişten aldığımız güçle tam 100 yıldır geleceğe doğru güvenle emin adımlarla yürüyoruz." diyerek sözlerine ekledi. 
Başkan Barcin’in Konuşma sonrası Manyas İmam Hatip Anadolu Lisesi öğrencileri Tenzilegül Taşkın ve Tuğçe Eroğlu şiirlerini okudular. 
Program Bandırma dans ve sahne grubunun gösterisi ve kırsal Salur Mahallesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müzik öğretmeni Gözde Bozer ve öğrencilerinden oluşan kısa bir müzik dinletisiyle sona erdi. 
Öğle namazı öncesi Şehitler ve ebediyete göç eden gazilerimiz için Çarşı camisinde Mevlid-i Şerif okunup, lokma ikramı yapıldı. 
Atatürk alanında çocuklara yönelik eğlence düzenlenirken, akşam ise fener alayı ve Derya Uluğ'un sahne alacağı halk konseri ile kurtuluş yıldönümü törenleri sona erdi. 
Haber Merkezi
 



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı