Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Manyas´lı gençler Dünya şampiyonasına katılıyor

Manyas´lı gençler Dünya şampiyonasına katılıyor

Manyas´ta Uğur Akay tarafından yaklaşık 4 ay önce Belediye Hizmet Binasının alt katında İlçe Halk Kütüphanesinin yanında açılan Fitfight spor merkezi faaliyetlerine devam ediyor.

Uğur Akay, yönetiminde Manyas gençleri de dövüş sanatları alanında eğitim alıyor.
Bu gençler Karışık Dövüş Sanatları (MMA) dalında Antalya-Göynük´te Ali Arık´ın genel başkanlığını yaptığı Türkiye MMA federasyonunun düzenlediği Dünya´nın her bölgesinden MMA sporcularının katılacağı 22-26 Mart´ta yapılacak turnuvaya katılıyorlar.
Minikler, yıldızlar ve büyükler branşında yedi sporcu mücadeleye katılacağını belirten Uğur Akay ?Dövüş sporlarının filmlerde ve televizyon gösterilerinde ortaya konuluş biçimi bu sanatlara karşı gelişen olumsuz düşüncenin yaygınlaşmasına sebep olmuştur. Ancak sevgi ve saygı içerisinde gerçekleşen bu organizasyonlar da tüm koruyucu ekipman giyilerek puan teknik ve taktik göz önüne alınarak kazanan belirlenir. Ben bu alanda çok sayıda müsabakalara katıldım, geçtiğimiz senelerde Bandırma´da Türkmenistan´lı rakibimle kemer maçına çıkıp kazandım. Bu sporun önü açıktır, gençlerimizin bu spora yoğunlaşmaya davet ediyorum. Bandırma Belediyesi spora ve sporcuya desteğini hiç esirgemedi ben aynı hassasiyeti Manyas´ta da görüyorum? dedi.
Turnuvaya katılacak olan gençlere Manyas Belediyesinin gereken desteği vereceğini belirten Akay, ulaşım katılım ve konaklama gibi maddiyata dayalı sebeplerin gençlerin hevesini kırmaması için aynı hassasiyeti Manyas´ın işadamlarından da beklediklerini belirtti.
Fitness bölümünde de yediden yetmişe her yaş gurubundan katılımın olduğunu olumlu yorumların alındığı ve katılmak isteyenlere de tavsiye ettiklerini kaydeden Uğur Akay, ilerleyen günlerde organizasyonlara katılımın süreceğini ilçe gençlerini spora teşvik etmek için elinden geleni yapacağını söyledi.

Haber : Süleyman Özaydın



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli