Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Manyas´ta 1. Çocuk Festivali

Manyas´ta 1. Çocuk Festivali

Manyas İlçesi´nde ilki düzenlenen ve gelenekselleştirilmesi düşünülen 1. Manyas Çocuk Festivali´nde renkli görüntüler yaşandı.

Manyas İlçesi´nde ilki düzenlenen ve gelenekselleştirilmesi düşünülen 1. Manyas Çocuk Festivali´nde renkli görüntüler yaşandı.
Manyas Belediyesi ile Anadolu Folklor Vakfı ortaklığında ilki düzenlenen 23 Nisan Çocuk Festivali renkli görüntülerle başladı.
3 ülkeden yaklaşık 50 çocuğun katılımıyla gerçekleşen festivalde, dans grupları kendi kültürlerini yansıtan kıyafetleri ile renkli görüntüler oluşturdu.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, dünyanın dört bir yanından ve ilçemizden yüzlerce çocuk 23 Nisan Çocuk Festivali´nde Manyas´ta buluştu.
Kırgızistan, Çin ve Bulgaristan´dan gelen çocuklar, Atatürk Meydanı´nda gerçekleştirdikleri danslarla kendi kültürlerini sergiledi.
Festival boyunca Anadolu Folklor Vakfı çatısı altındaki çocuklar, eğitmenler ve katılımcılar zengin Anadolu kültürünün, barış ve sevginin önemli bir boyutunu teşkil eden bölgenin kültürünü yakından tanıma fırsatı yakaladı. Bu büyük buluşma ile farklı kültürlere mensup çocuklar arasındaki sevgi ve dostluk temellerinin atılması planlanırken, dünyada çocuk bayramı olarak kutlanan tek ülke olan Türkiye´de farklı ülkelerden gelen çocuklara da bayram havası yaratılıyor.
Çin, Bulgaristan ve Kırgızistan´dan geldikleri ilk günden itibaren tüm dünyaya barış ve kardeşlik mesajları verilen şenliğe katılan çocukları ?23 Nisan sizin bayramınız. Ülkemize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz? diyerek karşılayan Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçin, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nı kutladı.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Manyas Çocuk Festivali
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı