Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Manyas´ta binlerce arı telef oldu

Manyas´ta binlerce arı telef oldu

Manyas´ta arılar zehirli kimyasal atık su yüzünden telef oldu.

Manyas´ta arılar zehirli kimyasal atık su yüzünden telef oldu.
Manyas İlçesi´ne bağlı kırsal Kızıksa Mahallesi´nde arıcılık yapan 2 kız kardeş, zehirli kimyasal atıklardan arılarının zarar gördükleri iddiasıyla hukuk savaşı veriyor.
Hatice ve Ayşe Selvi kardeşler babalarının ölümünden sonra arıcılık yapmayı sürdürdü.
Kızıksa Mahallesi Bağlar Mevkisi´nde kendilerine ait arazide 25 yıldan beri arıcılık yaptıklarını söyleyen Selvi kardeşler, geçen yıl aynı bölgede bulunan bir meyve bahçesi sahibinin ilaçlama sonrası ilaç kutularını ve ilaç atmakta kullanılan makinesini burada yıkadığını iddia ederek, arılarının çok büyük kısmının telef olduğunu dile getirdi.
Ölen arılarda yapılan analizlerde kimyasal maddeye rastlanıldığını belirten arıcı Hatice Selvi, ?Geçen yıl 150 kovan arımız vardı, 75 tanesi hasarlı kaldı, 75 tanesi ise öldü. Arılarımızın olduğu yere 100-150 metre mesafedeki artezyenden su alarak ilaç atma makinesini yıkamışlar, ilaç kutularını oraya atmışlar. Bu yıl kovanları 90 taneye çıkardım. Hakkımızı aramak için dava açtık ancak yine de arılarımızın telef olacak olmasından korkuyoruz. Daha fazla arılarımız ölmesin, bu bizim ekmek kapımız, geçim kaynağımız.? sözleriyle tepkisini dile getirdi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Manyas binlerce telef oldu
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli