Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Manyas´ta Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı

Manyas´ta Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı

Manyas İlçesi´nde Cumhuriyet´in kuruluşunun 96. Yıldönümü 29 Ekim Salı günü kutlandı.

Manyas İlçesi´nde Cumhuriyet´in kuruluşunun 96. Yıldönümü 29 Ekim Salı günü kutlandı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle, kutlama töreni Manyas Kaymakamı Muhammed Kaya´nın makamında tebrikleri kabulü ile başladı.
Tebrik programının sona ermesinin ardından Kaymakam Kaya ve ilçe protokol üyeleri, törenlerin kutlanacağını Cumhuriyet Meydanı´na geçti.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması sonrası, Manyas Kaymakamı Muhammet Kaya ve Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçin öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmak için kürsüye gelen Kaymakam Kaya ?Kurtuluş Savaşında Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ki Türk Milleti eşine az rastlanır bir cesaret ve fedakarlıkla giriştiği bu mücadele de Allah´ın yardımıyla büyük bir zafer kazanmış ve bu topraklara bir kez daha vatan mührünü vurmuştur. Bu anlamda Cumhuriyet´imiz bugün 96 yaşında ve hamdolsun ki daha güçlü, daha zinde ve daha istikrarlı haldedir.? dedi.
Kaymakam Kaya´nın konuşması sona erdikten sonra öğrenciler şiirlerini okudu.
Cumhuriyet Bayramı nedeniyle okullararası düzenlenen yarışmalarda dereceye gider öğrencilere ödülleri dağıtılırken, Salur Çok Programlı Anadolu Lisesi Folklor ekibi hazırladıkları gösterilerini sundu. Kutlamalar resmi geçit töreni ile sona erdi.
Haber : Süleyman Özaydın



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli