Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Manyas´ta iki çocuk annesi mermer ustası oldu

Manyas´ta iki çocuk annesi mermer ustası oldu

Manyas ilçesinde Oya Öztürk, mezar taşı imalatı ile mermer işleri yaparak aile bütçesine katkıda bulunuyor.

Manyas ilçesinde Oya Öztürk, mezar taşı imalatı ile mermer işleri yaparak aile bütçesine katkıda bulunuyor.
Manyas´ta iki çocuk annesi Oya Öztürk (30) eşi Çağdaş Öztürk´ün bir mermer işletmesinde işçi olarak çalışırken daha sonra ise iş değişikliği yapması ile eşinin işini devam ettiriyor.
Manyas Çarşı Mahallesi eski cezaevi sokağında ki evlerinin altında açtıkları mermer atölyesinde mezar taşı, mutfak tezgahı vb. işler yapan Oya Öztürk yaptığı işten mutlu olduğunu söylüyor.
Eşinin yıllarca ilçede ki bir başka mermer işletmesinde işçi olarak çalıştığını, sonrasında iş değişikliği yaptığını ancak ilk iş deneyimi olan mermercilikten de bir türlü kopamadığını söyleyen Oya Öztürk, daha önce eşi mermercide çalışırken eşiyle birlikte kendisine yardımcı olmak için mezar montajlarına beraber gittiklerini söylerken, montaj işinin hoşuna gittiğini belirterek "Eşimle istişare yaptık, sen hafta sonları bana yardımcı olursun, hafta içi ise sen işyerinde çalışırken, ben burada mezar taşlarına yazı yazma ile birlikte taşlama ve diğer mermer işlerini yaparım dedim, eşimde ikna oldu. Evimizin bahçesi de buna uygun olduğu için hemen bu iş için gerekli makineleri alarak işe koyulduk. Birlikte mezarlıklara giderek, montajı beraber yapıyoruz, montaj sırasında derzini ve etraflarını dolduruyorum. Kadın isterse yapamayacağı iş yoktur, bunu görmüş oldum ve gayet rahatlıkla yapıyorum. Kadının yapamayacağı iş yoktur, hamur açmasını da taş kesmesini de yaparız, yaptığımız işten müşterilerimiz de çok memnun, bizde memnunuz, aile bütçeme katkıda bulunmak beni fazlasıyla mutlu ediyor." diye konuştu.
Eşi Çağdaş Öztürk ise, eşinin isteği üzerine mermer atölyesini açtıklarını ve eşi Oya Öztürk´ün mermercide çalışırken de sağ kolu olduğunu, şimdi ise hafta içinde iş yoğunluğunun onun üzerinde olduğunu söyleyerek, birlikte el ele vererek bu işi başardıklarını ve mermer işçiliğinin geçim kaynakları olduğunu dile getirdi.
Haber Merkezi



Şennur tokalı
8.01.2022 13:08:22
Ben Çamlı köylüyüm( Gurafa) Bir mezarlık mermerini kaça yapıyorsunuz tek ödemedemi alıyorsunuz ücretini Teşekkürler

  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı