Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Manyas´ta Kurban Bayramı sakin geçti

Manyas´ta Kurban Bayramı sakin geçti

Manyas´ta bayramın ilk gün kurban kesme telaşı yaşayan vatandaşlar, bayram kutlamalarını ertesi günlerde gerçekleştirdiler.

Manyas´ta bayramın ilk gün kurban kesme telaşı yaşayan vatandaşlar, bayram kutlamalarını ertesi günlerde gerçekleştirdiler.
Bayram süresince herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, özellikle arife günü yoğun bir trafik yaşandı.
Bayram sabahı ise ilçe merkezi ve mahallelerdeki camiler bayram namazına gelen vatandaşlar tarafından dolduruldu. Kurban Bayramı nedeni ile ilçe protokolü halkla bayramlaşırken, İlçe Jandarma Komutanlığı, Emniyet Amirliği ve şehit aileleri ziyaret edildi.
Manyas Kaymakamı İbrahim Gencer, İlçe Jandarma Komutanı Yzb.İsmet Kürşat Karademir, Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçin ilk olarak Belediye Çok Amaçlı salonunda halkla bayramlaştılar. Bayramlaşmaya kamu kurumlarının amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldılar.
Kaymakam İbrahim Gencer "Bayramlar birlik, beraberliğimizin pekiştiği, iyilik ve yardımlaşmanın en yoğun yaşandığı müstesna günlerimizdir." dedi.
Daha sonra İlçe Jandarma Komutanlığı, Emniyet Amirliği ziyaret edilerek burada ki personel ile bayramlaşma gerçekleştirildi. İlçe protokolü ve eşleri Ayfer Gencer, Neslihan Karademir ve Işıl Barçin ilçenin kırsal Haydar Mahallesinde Şehit Yüzbaşı Çetin Ünsal´ın ailesini ziyaret ederek, şehit annesi Nurcan ve babası Necmettin Ünsal ile bayramlaştılar.
Bir süre şehit ailesi ile sohbet eden protokol ve şehit ailesi ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirirken şehit ailesi konuklarına "Bizleri hiç bir bayram bırakmıyorsunuz, sizleri kendi evlatlarımdan ayırmıyoruz, ailemizden birisi oldunuz" şeklinde konuşurken, Kaymakam İbrahim Gencer ise "Siz bize şehitlerimizin emanetisiniz, bizim de anne, babamızsınız. Sizlere devlet olarak her zaman kapımız açıktır ve açık olacaktır. Sizleri ağırlamaktan her zaman onur duyuyoruz.? dedi.
Süleyman Özaydın



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false