Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Manyas´ta kurtuluş sevinci

Manyas´ta kurtuluş sevinci

Manyas´ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93.yıldönümü törenlerle kutlandı.

Manyas´ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93.yıldönümü törenlerle kutlandı.
Manyas Kurtuluş Bayramı töreni, ilçe protokolü ve CHP Balıkesir Milletvekilleri Mehmet Tüm ve Ahmet Akın´ın katılımları ile Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başladı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu sonrası okunan İstiklal Marşımızın ardından, Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçin günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, Kurtuluş Savaşı´nın Anadolu insanının kanı ve canı ile kazanıldığını hatırlattı.
?Temel ilkemiz Türk ulusunun bağımsızlığını ilelebet devam ettirmektir? diye konuşan Barçin, ?Parolamız ya İstiklal ya Ölüm. Ben bu vatan uğruna can veren şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum." dedi.
Konuşma sonrası Manyas İlçe Jandarma Komutanlığı ziyaret edilerek ilçe halkının minnet ve şükranları sunuldu. Türk Hava Kurumu Bandırma Şubesi tarafından gerçekleştirilen model uçak uçuş gösterileri İlçe stadında yapıldı.
İlçe protokolünün şehit ailelerini ziyareti sonrası ise çocuklar için Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü konferans salonunda karagöz-hacivat oyunu sergilenecek. Yine Manyas Belediyesi tarafından Maltepe Parkında toplu sünnet töreni yapılarak, şehitler için mevlit-i şerif okutulup, ilçe halkına Atatürk meydanında yemek ikramı yapılacak.
Haber : Süleyman Özaydın

/resimler/2015-9/15/1523431474763.jpg

 

 

/resimler/2015-9/15/1524361631972.jpg

 



Anahtar Kelimeler: Manyas kurtuluş sevinci
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli