Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Manyas´ta Odaya Kayıtlı 580 Esnaf Var

Manyas´ta Odaya Kayıtlı 580 Esnaf Var

Manyas´ta 2019 yılında esnaf sayısında artış yaşandı

Manyas´ta 2019 yılında esnaf sayısında artış yaşandı
Manyas´ta Esnaf ve Sanatkarlar Odası´na kayıtlı esnaf sayısı 580 olarak açıklandı.
Manyas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Semih Keleş, Manyas merkez ve kırsal mahallelerde, esnaf ve sanatkar sayısında artış yaşandığına dikkat çekti.
Bu gelişmenin, esnaf ve sanatkar açısından iyiye işaret olduğunu 5söyleyen Başkan Keleş, 2019 yılında ilçemizde 33 esnafın kepenk kapattığını buna karşılık 55 yeni esnafın işyeri açtığını söyledi.
Manyas merkez ve bağlı kırsal mahallelerde esnaf sayısı hakkında bilgilendirme yapan Manyas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Semih Keleş, "Esnaf ve sanatkarımız, toplumumuzun orta direğidir. Bir bina düşünün, zemin katta kolonlar olmadığı takdirde, bu bina en ufak bir sarsıntıda nasıl çökerse, orta direği olmayan toplumlar da zedelenir. Esnaf ve sanatkarın azalmasından hepimiz zarar görürüz. Her geçen gün hasılatı düşen, sattığı malı rafına tekrar koyamayan, vergisini, SSK, Bağ-Kur primlerini, aldığı kredilerini ödeyemeyen esnaf ve sanatkarlarımız tüm olumsuzluklara rağmen var olma mücadelesi vermeye devam ediyor. Bunun en büyük kanıtı ise 2019 yılında odamızda yaşanan artıştır. 2018 yılında odamıza kayıtlı 558 esnaf varken, 2019 yılında 33 esnafımız işyerini kapatmış, ancak 55 yeni esnafımız işyeri açarak odamızın esnaf sayısı 580´e çıkmıştır. Bu Manyas için iyiye gidişin işaretidir.? ifadelerine yer verdi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Manyas Odaya Kayıtlı Esnaf
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı