Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Manyasta 13 yıl sonra gelen cinayet itirafı

Manyasta 13 yıl sonra gelen cinayet itirafı

Manyasta işlenen cinayetin failleri 13 yıl sonra itirafta bulundu. Manyasta 13 yıl önce işledikleri cinayeti vicdan azabına dayanamadığını söyleyerek itiraf eden Filiz Keskin (37) ile suç ortağı Fedai Öz (44) suçunu kabul etti.

Manyas`ta işlenen cinayetin failleri 13 yıl sonra itirafta bulundu.
Manyas`ta 13 yıl önce işledikleri cinayeti vicdan azabına dayanamadığını söyleyerek itiraf eden Filiz Keskin (37) ile suç ortağı Fedai Öz (44) suçunu kabul etti. 
Suç dosyası kabarık olan Manyas`ın Çataltepe Köyünden Hayati Parlak`ın 2000 yılı Haziran ayından beri kayıp olduğu ve uzun süre bulunamayınca çevresinde öldüğü haberi dolaşmaya başladı ve ailesi de kayıp olan oğullarının öldüğüne inandı.          
Ancak eşinin ortadan kaybolması ile birlikte Balıkesir Merkez Hisaralan Köyünden Kadir Keskin ile evlenen iki çocuk annesi Filiz Keskin vicdan azabına dayanamadığını söyleyerek Balıkesir Emniyet Müdürlüğüne giderek 13 yıl önce eşinin yakını ile birlikte eşini öldürüp, dereye attıklarını söyledi. Bu itiraf üzerine Manyas İlçe Jandarma Komutanlığı cinayeti birlikte işlediğini söylediği Manyas`ın Kubaş köyünde çobanlık yapan Fedai Öz`ü yakaladı. Sorgusunda suçunu itiraf eden Fedai Öz, Hayati Parlak`ın kendisini hırsızlık yapmaya zorladığı için öldürdüğünü söyledi. 
Öz, 13 yıl önce uzaktan akrabası olan Hayati Parlak ve eşi Filiz ile birlikte Çataltepe Köyü kırsalında geceleyin birlikte bira içtiklerini daha sonra Filiz`in eşini tuvalet için götürdüğünde kendisinin Hayati`nin birasına ilaç kattığını Hayati Parlak`ın fenalaşması üzerine başına taş ile vurarak öldürdüğünü daha sonra ise cesedi bir merkebe koyarak cinayetin işlendiği yere bir saat uzaklıkta ki Darıca Köyü hudutlarında bulunan Kurudereye attıklarını söylediği belirtildi.
Öz`ün cesedi gömdüğünü söylediği ve gösterdiği yerde insan kafatası ve irili ufaklı kemikler bulundu. Kemikler otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumuna gönderilirken, Filiz Keskin ve Fedai Öz Manyas Cumhuriyet Savcılısının tutuklanması istemi ile çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak Bandırma Cezaevine gönderildiler.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli