Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Manyasta 1,5 kilo ağırlığında domates yetiştiriyor

Manyasta 1,5 kilo ağırlığında domates yetiştiriyor

Ahmet Yılmaz isimli emekli memur, 1,5 kilo ağırlığında domates yetiştiriyor. Manyasta emekli bir memur, organik tarım uygulaması ile bahçesinde tanesi 1,5 kilo gelen domates yetiştirdi.

Ahmet Yılmaz isimli emekli memur, 1,5 kilo ağırlığında domates yetiştiriyor.
Manyas`ta emekli bir memur, organik tarım uygulaması ile bahçesinde tanesi 1,5 kilo gelen domates yetiştirdi.
Manyas Mal Müdürlüğünden emekli olan 63 yaşındaki Ahmet Yılmaz, emeklilik sonrası bahçesinde amatörce çeşitli sebzeler üretmeye başladı. Daha sonra Manyas`ın Akçaova Köyünden bir vatandaş Yılmaz`a,  Almanya`dan getirerek yetiştirdiği domates fidelerinden verdi. Bu fideleri bahçesinde dikerek olumlu sonuç elde eden Yılmaz, 20 yıldan bu yana bu domateslerin tohumlarını ekerek üretim yapmaya başladı.
Tamamen organik bir ortamda domatesleri yetiştirdiğini söyleyen Yılmaz, "Günlerimizin büyük bölümünü bahçemde geçiriyorum. Doğal çiftlik gübresi kullanarak geçtiğimiz yıl bir tanesi 1.680 gram gelen domates bu yılda 1,5 kilo gelen domates yetiştirdim. Pembe domates adı verilen bu ürünümüzün nefis bir tadı var. 80 M2`lik bahçemde yetiştirdiğim domatesleri satarak bu kadar alandan 800 lira gibi para kazandım. Olanaklarımız dar olduğu için eşim ile birlikte onlara sevgi ile bakıp gelişimini sağlıyoruz. Keşke daha fazla arazimiz olsa da daha fazla alanda ekim yapıp para kazanabilsek." diyerek sözlerini tamamladı.              Süleyman Özaydın


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false