Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Manyas'ta 1 Milyon TL Değerinde Altın Çaldılar

Manyas

Manyas’ta telefonla arayan ve kendilerini jandarma olarak tanıtan dolandırıcılar, 58 yaşındaki kadını Eşiniz Karakolda” diye kandırarak 1 Milyon değerindeki altınlarını alıp kaçtılar.

Manyas’ta telefonla arayan ve kendilerini jandarma olarak tanıtan dolandırıcılar, 58 yaşındaki kadını Eşiniz Karakolda” diye kandırarak 1 Milyon değerindeki altınlarını alıp kaçtılar.
Manyas’ın Dura ilçesinde ikamet eden 58 yaşındaki N.Ö isimli bayanı telefonla arayan ve kendini jandarma olarak tanıtan bir şüpheli, kocasının karakolda olduğunu ve evde bulunan altın ve  paraları eve gönderecekleri kişilere teslim etmesi gerektiğini söyledi.
Ardından dolandırıcılardan biri N.Ö. isimli şahsı telefonda oyalarken, diğerleri ise eve gelerek yaklaşık 1 milyon değerindeki altın altınları kadından aldı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan kadın Manyas İlçe Jandarma Komutanlığı’na müracaat ederek şikayette bulundu.
Meydana gelen olayla ilgili Manyas İlçe Jandarma Komutanlığı ve Bandırma JASAT Timi özel bir ekip kurarak dolandırıcıların peşine düştü. Kamera kayıtlarını izleyen ve görgü tanıklarının beyanlarını dinleyen ekipler olayı gerçekleştiren şüphelilerin kullandığı aracın sahibi olan 22 yaşındaki S.Ö  isimli şüpheli şahısa ulaştılar.
S.Ö isimli şüphelinin ikametinde ve aracında yapılan aramada araç içerisinde ele geçen delillerden yola çıkan özel ekip  S.Ö’nün dolandırıcılık olayını F.M.  ve M.Ö. isimli şahıslarla birlikte gerçekleştirdikleri belirlediler.
Bandırma JASAT Timi ve Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile yapılan ortak operasyon neticesinde 2 şüpheli yaklaşık 1.000.000 (Bir Milyon) TL değerindeki altınlar ile birlikte Bandırma İlçe merkezinde yakalandı.
Yakalanan şüphelilerin yapılan sorgulamasında Çanakkale İli Biga İlçesinde meydana gelen 54 bin liralık dolandırıcılık olayını da kendilerinin işledikleri tespit edilirken, konu hakkında Biga İlçe Jandarma Komutanlığına bilgi verildi.
Şüpheliler F.M. ve M.Ö. adli makamlarca tutuklanarak Bandırma Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’ne teslim edilirken, şüpheli S.Ö. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı