Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Manyasta başıboş dolaşan hayvan isyanı

Manyasta başıboş dolaşan hayvan isyanı

Manyas İlçesinde, başı boş dolaşan sahipsiz hayvan sayısının artışı halkı isyan noktasına getirdi.

Manyas İlçesinde, başı boş dolaşan sahipsiz hayvan sayısının artışı halkı isyan noktasına getirdi.
Manyas İlçe merkezinde her geçen gün artan başıboş hayvanlar özellikle çocuklar ve bayanlar için korku salmaya devam ediyor.
Köylerden getirilerek şehir girişinde bırakılan sahipsiz kedi ve köpekler ilçe merkezinde cirit atmaya devam ederken, vatandaşlar bu durum karşısında bir muhatap bulunamamasının çaresizliğini yaşıyor.
Özellikle bayanlar ve çocuklar tarafından gazetemize telefon ederek veya bizleri gördüklerinde cadde ve sokaklarda dolaşan başıboş köpeklerden şikayetlerini dile getirirken bizimle şu görüşü paylaştılar: "Cadde ve sokaklarda bu başıboş hayvanlar yüzünden dolaşamıyoruz. Çocuklarımızı okula veya bir yere gönderirken aklımız onlarda kalıyor. İnsan ister istemez köpek havladığında hiçbir şey yapmasa da tedirgin oluyor, çocuklar korkudan kaçıyor. Ya düşüp bir şey olursa ya da kaçıyor diye köpek gelip saldırırsa bunun sorumlusu kim olacak? Lütfen bir çare bulunsun. Manyas Belediyesi`nce sahipsiz hayvan barınağının yapılması artık şart oldu. Şehir meydanında başıboş köpeklerin dolaşmasına izin verilmesin ne yapılacaksa nasıl bir çözüm üretilecekse acilen üretilsin."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli