Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

Manyasta domates üretimi azaldı

Manyasta domates üretimi azaldı

1990lı yıllarda 50 bin dekar alanda ekim yapılan ve üç salça fabrikasının bulunduğu Manyasta, çiftçilerin salça fabrikalarının tek taraflı sözleşmesinden oluşan mağduriyetleri...

1990`lı yıllarda 50 bin dekar alanda ekim yapılan ve üç salça fabrikasının bulunduğu Manyas`ta, çiftçilerin salça fabrikalarının tek taraflı sözleşmesinden oluşan mağduriyetleri ve uygulanan düşük fiyatlar sonucu çeltiğe yönelmesi sonucu domateste ekim alanının 3 bin dekara düştüğü ve bir tane salça fabrikasının faaliyette olduğu belirtildi. 
Manyas Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç, bu yıl domateste verim düşüklüğü yaşandığı, buna neden olarak ta domatesin geç ekilmesi ve aşırı sıcakların üründe verimi olumsuz etkilediğini,ortalama verimin 6-7 ton civarında seyrettiğini söyledi.
Geçtiğimiz yıllarda 8-10 ton civarında verim olduğunu açıklayan Hüseyin Danç, domates fiyatlarının ise fabrika ile sözleşme yapan çiftçinin 17 kuruşa sözleşme yapmayıp serbest satış yapan çiftçilerin ise domatesini 13-15 kuruş aralığında satabildiğini belirtti.
Süleyman Özaydın

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false