Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Manyas'ta eğitim alan genç girişimci Cumhurbaşkanına teşekküre gitti

Manyas

Devlet desteğiyle kredi alarak büyükbaş hayvancılık işine giren 22 yaşındaki girişimci Seçkin Kahraman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etmek için traktörüyle Ankara'ya gitti.

Devlet desteğiyle kredi alarak büyükbaş hayvancılık işine giren 22 yaşındaki girişimci Seçkin Kahraman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etmek için traktörüyle Ankara'ya gitti. 
Karesi İlçesi’ne bağlı Yeniköy kırsal Mahallesi'nde dedesi ve babasının mesleği olan hayvancılığı sürdürmek için Manyas’a bağlı Salur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Hayvan Sağlığı Bölümü'nden mezun olan, aldığı teorik eğitimle kendi işletmesini kurmak için hayvancılık kredisine başvuran Seçikin Kahraman, 100 bin lira krediyle 10 büyükbaş hayvan satın aldı. Genç girişimci zamanla işlerini büyüttü ve hayvanlarının sayısını 54'e yükseltti. Silaj, balya ve yem karma ekipmanları ve yemler için de 200 bin lira kredi alan Kahraman, faizsiz ve uygun ödemeli kredilerle işletme sahibi oldu. 
Şuanda krediyle aldığı hayvanlardan elde ettiği süt parasıyla geçimini rahat bir şekilde sürdürebildiğini belirten Kahraman, kendisine bu yolu açan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etmek ve elini öpmek istediği için traktörüyle Ankara'ya gitti.  
Genç girişimci Kahraman'ın annesi Mücevher Kahraman da mahalle meydanında dua edilmesinin ardından oğluna Erdoğan'a teslim edilmesi için Türk bayrağı, yumurta ve köy ekmeği verdi. 
Manyas'ta almış olduğu eğitimle bir başarı hikayesi yazan genç girişimci Seçkin Kahraman, devletin sunmuş olduğu imkanları yerinde ve doğru kullanmanın önemli olduğunu dile getirerek, hedefinin işlerini daha da büyütmek olduğunu açıkladı. Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı